Haberler

Danıştay Başkanı Güngör: Devlete Sadakatle Hizmet Eden Yargıçların Değerini Bugün Daha İyi Anlıyoruz

* Yargıtay üyesi Ali Yaşar Yurdabak için ilk tören Bölge İdare Mahkemesi'nde düzenlendi.

* Yargıtay üyesi Ali Yaşar Yurdabak için ilk tören Bölge İdare Mahkemesi'nde düzenlendi.

Yargıtay Başkanı Zerrin Güngör,

"Daha ülkesine, devletine, yargıya önemli hizmetleri olacaktı. Diliyorum bundan sonra eşi, çocukları bıraktığı bayrağı devam ettirir. Devlete sadakatle hizmet eden yargıçların önemini, değerini bugün çok daha iyi anlıyoruz"

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İSTANBUL DHA

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde tatil yaptığı yazlıkta kalbine ateş ederek yaşamına son veren Danıştay Üyesi Ali Yaşar Yurdabak için bugün İstanbul'da tören düzenlendi.

54 yaşında ölen Yurdabak'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi uzun yıllar başkan olarak görev yaptığı İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin Bahçelievler'deki binasının önüne getirildi. Tören öncesi bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

E-5 yan yol bir süre trafiğe kapatıldı. Bölge İdare Mahkemesi'nin bulunduğu bölgeye törene katılmak için gelenlerin dışında kimse alınmadı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önündeki törene Yurdabak'ın yakınları, mesai arkadaşları, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok de katıldı.

DEVLETE SADAKATLE HİZMET EDEN YARGIÇLARIN DEĞERİ

Törende konuşan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, yargı camiasının çok değerli bir üyesini kaybettiklerini söyledi. Danıştay Başkanı Güngör, "Ali Yaşar bey, meslek hayatında ve özel hayatında her zaman takdirle ve sevgiyle tanınan, özel bir yeri olan arkadaşımızdı, mensubumuzdu, meslektaşımızdı" dedi. Acının gerçekten büyük olduğunu söyleyen Güngör, "Daha ülkesine, devletine, yargıya önemli hizmetleri olacaktı. Diliyorum bundan sonra eşi, çocukları bıraktığı bayrağı devam ettirir. Devlete sadakatle hizmet eden yargıçların önemini, değerini bugün çok daha iyi anlıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

YERİ DOLDURULAMAZ

Törene Adalet Bakanlığı'nı temsilen Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet katıldı. Heybet," Buram buram Anadolu kokan bir vatan evladını ahirete uğurlamak için toplandık. Ali Yaşar Yurdabak abimiz dürüstlüğü, çalışkanlığıyla, vicdanı ve merhametiyle yeri doldurulamayacak bir ağabeyimizdi"d iye konuştu.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANI KONUŞTU

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz de, "Kendisiyle aynı okulda ve sınıfta okuduklarını hatırlatarak, "Gördüğüm en disiplinli, işine aşık, detaycı bir abimizdi" dedi.

ABLASI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Konuşmaların ardından dua edildi, helallik alındı. Yurdabak'ın yakınları gözyaşı dökerken Konya'dan gelen ablası Saniye Ören tabutun konulduğu cenaze aracına eliyle vurarak "Nereye gidiyorsun " diye bağırıp gözyaşı döktü. Danıştay üyesi Ali Yaşar Yurdabak'ın cenazesi Ataköy 5. Kısım camisine götürüldü. Yurdabak için burda ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Yargıtay Danıştay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title