Haberler

Danişment Camisi 30 Yıl Sonra Minaresine Kavuştu

Aydın’ın Efeler ilçesi sınırları içerisindeki Danişment Mahallesi’ndeki 30 yıllık cami minaresine kavuştu.

Aydın'ın Efeler ilçesi sınırları içerisindeki Danişment Mahallesi'ndeki 30 yıllık cami minaresine kavuştu.

Danişment Mahallesi'nde 30 yıllık Danişment Cami aradan geçen yıllar içerisinde bir çok kez tadilat edilerek yenilenmesine rağmen minare yapılmadı. Geçtiğimiz aylarda mahallelinin isteği üzerine minare yapımına karar verilmesinin ardından Danişment Mahalle Muhtarı İsmail Efe'ye, Efeler Belediyesi destek verdi.

Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün desteklediği cami minaresinin açılış törenine Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Başkan Yardımcısı Cengiz Sune, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Efeler Belediyesi Özel Kalem Müdürü Muharrem Arslan, Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sibel Erbaş, CHP Efeler Belediye Meclis Üyesi Halis Günday, Danişment Mahalle Muhtarı İsmail Efe ve mahalle halkı katıldı.

Efeler Belediyesi'ne destekleri için teşekkür eden Danişment Mahallesi Muhtarı İsmail Efe, "Camimiz yaklaşık 30 yıl önce yenilendi. Aradan geçen zaman içerisinde de bir çok kez tadilata uğradı. Ancak bir türlü camimize minare yaptıramadık. Sağ olsunlar Efeler Belediyesi bize bu konuda destek verdi. Fen İşleri Müdürlüğü'nden ekipman desteği aldık. Minare için temel atıldı çok kısa bir zaman sonra minaremiz yerine konuldu. Mahalleli adına Efeler Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Kutsal yerlerin kendileri için önem taşıdığını ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Eğitimin toplum açısından önemi ve gücü büyüktür. Din eğitimi topluma din, dil, ahlak ve güzellik duygularını kazandırarak millete müşterek değer yargılarını geliştirir. Din toplum için yararlı olan her şeyi emir ve tavsiye, zararlı olan şeyleri de yasak etmiştir. Din, insanın topluma faydalı olan işleri yapmasını istemiştir. Kişi alacağı din eğitimi ile içinde yaşadığı toplumun faydalı bir üyesi haline gelir. Camiler bu eğitimin vazgeçilmez bir parçasıdırlar. Hangi sebeple olursa olsun, müslümanların mescid ve camileri bir ihtiyacın neticesinde inşa ettikleri bir hakikattır. Efeler Belediyesi olarak Fen İşleri Müdürlüğümüz ile birlikte Danişmet Mahallesi'nin yıllardır eksikliğini hissettiği cami minaresi yapımına destek verdik. Artık Danişment Mahallesi'ndeki camimizin minaresinden ezan sesi yankılanacak" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Mesut Özakcan Erol Ayyıldız Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title