Haberler

Danimarka Mültecilerle İlgili Tartışmalı Yasayı Onayladı

Güncelleme:

Danimarka, mültecilerin bakım masraflarının karşılanması için değerli eşyalarına el konulmasına olanak sağlayan yasayı onayladı.

Danimarka parlamentosu bugün, sığınmacılara yönelik yasayı oylamak üzere toplandı. Danimarka Meclisi, mültecilerin bakım masraflarının karşılanması için değerli eşyalarına el konulmasına olanak sağlayan yasayı onayladı.

3 YIL BOYUNCA GEÇERLİ OLACAK

Üç yıl boyunca geçerli olacak yasa kapsamında sığınmacıların kalış masraflarını karşılamak için üzerlerinde bulunan eşyaları bildirmeleri zorunlu hale getirilirken, polise de sığınmacıların üzerlerini arama yetkisi verildi.

BAZI UNSURLARI ULUSLARARASI ANLAŞMALARA AYKIRI OLABİLİR

İnsan hakları kuruluşlarının yanı sıra Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi de yasa tasarısını eleştirmiş ve bazı unsurlarının uluslararası anlaşmalara aykırı olabileceğini bildirmişti.

2015'DE 21 BİN KİŞİ BAŞVURMUŞTU

Danimarka Göç Bakanlığı ise göçmenlerin bakım masraflarını karşılamalarının normal olduğunu vurguluyor.

Danimarka'ya geçen yıl 21 bin kişi sığınma başvurusunda bulunmuştu.

Bu yıl da başvurusu sayısının aynı düzeyde olması bekleniyor.

Aynı sayı, komşu ülke İsveç'te ise geçen yıl 163 bindi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Danimarka Dünya Haberler

500

Yorumlar (127)

CELIK:

KACAN GÖCMENLER NEDEN HEP AVRUPAYA GITMEK ISTIYOR BIRDE NEDEN KACIYORLAR BUNA BAKMAK LAZIM O KADAR MUSLUMAN ÜLKESI VAR NEDEN ORAYA GITMIYORLAR DEMEKI SORUN MUSLUMANLIKTA

32
11
yanıtYanıtla
fatih:

bizdede pkk yi desdekleyenlerin mal varligina el koyulsun

36
2
yanıtYanıtla
qsd:

terore karisan kurtlerin mal varligina el koyma zamani geldi , , , biraz danimarkadan ornek alik

35
3
yanıtYanıtla
ahmet:

oh oh hem takılarıyla gezecekler hemde yan gelip yatıp kan emecekler he ? iyi yapmışlar

24
5
yanıtYanıtla
İŞİN DOĞRUSU:

Akıllı adamlar. Bizim gibi salaklarda çocuklarımızın geleceğini bile, bu vatansızlara heba ederiz. Bir de bakarız, senden benden fazla sakladıkları birikimleri var. Şirket kurarlar, dükkan açarlar. Bizde işsiz gençlerimizle aval aval bakarız.

25
3
yanıtYanıtla
ssirtli:

Erdoğan saolsin

yanıt1
yanıt1
avrupayi cok dolastim:

avrupa bunu kendi vatandaslarinada yapiyor. devletten yardim istediyin Zaman uzerine kayitli malin veya paran varsa once onu harca sonra gel diyorlar. multeciye neden demesinler

27
0
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

HEY GİDİ HEY. SUUDLAR KATARLILAR BAE FELAN NEDEN HİÇ MÜLTECİ KONUSUNDA ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUYOR. YAHU ORADAKİ YAŞAM SEVİYESİ AVRUPA İLE YARIŞMIYOR MU! HANİ MÜSLÜMAN GEÇİNME KONUSUNDA BU ZENGİN ARAP DEVLETLERİNİN ÜSTÜNE YOK AMA İŞ YOKSULA BAKMA MEVZUSUNA GELİNCE TIK YOK

25
1
yanıtYanıtla
metin-x:

Tam yerinde bir karar. . . mülteci adamin cebinde 80 bin dolari var bizde bunlara Recep bakiyor avrupadan gelen 3 milyar ile ))

13
13
yanıtYanıtla
Kemal:

Doğru bir karar. Adam suriyeden geldiği gibi burada restoran açıyor. Bide devletten yardım alıyor. . . Durum tespiti kesinlikle yapılmalı. . .

24
2
yanıtYanıtla
Tüm 127 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title