Haberler

Danimarka Heyeti, İslahiye Çadır Kenti Ziyaret Etti

Güncelleme:

Danimarka Meclis Başkanı Mogens Lykketoft ile Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen, İslahiye Çadır kenti ziyaret etti.

Danimarka Meclis Başkanı Mogens Lykketoft ile Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen İslahiye Çadır kenti ziyaret etti.

Kaymakam Ünal Çakı ile Gaziantep AFAD İl Başkanı Sinan Atakan tarafından karşılanan Lykketoft ile Maden çadır kentte incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Danimarka Meclis Başkanı Lykketoft incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ağır bir insani yükü taşıdığının farkında olduklarını söyledi.

Türkiye'nin insanı acıdan mükemmel işlere imza attığını belirten Lykketoft, Suriye'de yaşanan savaşın bir an önce bitmesini diledi.

Sorunun çözümü konusunda uluslar arası güçlerin fikir birliğinde olması gerektiğini vurgulayan Lykketoft, şöşye devam etti:

"Şu konuda hiç şüpheniz olmasın ki biz Esed rejimini yasal olmayan, meşru olmayan bir terörist rejim olarak görüyoruz. Suriye'de bir müdahale olmamasının nedeni, ABD'nin bu konuda öncü bir rol oynamaması. ABD böyle bir rolü üstlenmedi. Danimarka gibi bir ülkenin bir savaş başlatmasını beklemek de çok makul olmaz. Bir şey yapılacaksa bunun mutlaka koordine edilmiş bir formülle uluslararası bir eylem olması gerekir."

Daha sonra Lykketoft ile Madsen, Gaziantep Valiliği, AFAD ve UNICEF işbirliğiyle yapılan okulu ziyaret etti, ana sınıfında eğitim gören öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Danimarka Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title