Haberler

Danimarka Genelkurmay Başkanı İstifa Etti

Danimarka Genelkurmay Başkanı Amiral Tim Jorgensen, Danimarka Özel Güçlerinin Irak ve Afganistan'daki Operasyonlarının Anlatıldığı Bir Kitabın Ordu İçindeki Subaylarca Arapçaya Çevrildiğinin Ortaya Çıkması Üzerine İstifa Etti.

Danimarka Genelkurmay Başkanı Amiral Tim Jorgensen, Danimarka özel güçlerinin Irak ve Afganistan'daki operasyonlarının anlatıldığı bir kitabın ordu içindeki subaylarca Arapçaya çevrildiğinin ortaya çıkması üzerine istifa etti.

Amiral Jorgensen'in, ordudaki bir bilgisayar uzmanının, bir asker tarafından yazılan, "Hunter Force - At War With Elit" adlı kitabı Arapça'ya çevirdiğinin ortaya çıkmasından sonra istifa ettiği belirtildi.

Askeri yetkililerin, yurt dışında görev yapan askerlere tehdit oluşturabileceği savunmasıyla kitabın yasaklanması için mahkemeye başvurduğu, ancak bunu başaramadığı kaydedildi.

Danimarka Savunma Bakanı Soeren Gade de kitabın Arapçasının Taliban'a, Afganistan'daki Danimarkalı askerleri nasıl hedef alabileceğine dair taktikler verebileceği kaygısını dile getirdi.

Genelkurmay Başkanının istifasını açıklayan Gade, olayların bu noktaya gelmesinden üzüntü duyduğunu da belirtti.

Kitabı yazan ve Arapçaya çeviren askerlerin ordudan ihraç edildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title