Haberler

Danimarka Eski Dışişleri Bakanı Ellemann Jensen'den Suriye'de Güvenli Bölge Çağrısı

KOPENHAG (AA) Danimarka'nın eski dışişleri bakanlarından Uffe Ellemann Jensen Avrupa'nın son aylardaki sığınmacı krizini çözmek için ABD'nin de içinde bulunduğu geniş bir koalisyon ile Suriye'de güvenli bölgeler oluşturması gerektiğini belirtti.

KOPENHAG (AA) Danimarka'nın eski dışişleri bakanlarından Uffe Ellemann Jensen Avrupa'nın son aylardaki sığınmacı krizini çözmek için ABD'nin de içinde bulunduğu geniş bir koalisyon ile Suriye'de güvenli bölgeler oluşturması gerektiğini belirtti.

Ellemann Jensen konuk olduğu DR televizyonunda Türkiye'nin bu konudaki teklifinin desteklenmesi gerektiğini ve Danimarka'nın bu koalisyonda yer alabileceğini söyledi.

Eski Dışişleri Bakanı ve Liberal Venstre partisinin genel başkanı Ellemann Jensen, Türkiye'nin uzun zamandır Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulmasını istediğine işaret ederek "Güvenli bölgeler sayıları milyonları bulan sığınmacıların güvenli bir ortamda yaşamasını sağlayacak. Fakat bunun bir bedeli var.  Bizler zengin Batı olarak milyonlarca sığınmacıya yeterli yardımda bulunamıyoruz" dedi.

Ellemann Jensen güvenli bölgelerin masraflı olacağına ancak alternatifinin bulunmadığına vurgu yaptı.

Eski Dışişleri Bakanı "IŞİD ve El Nusra'ya karşı bu insanları korumazsak elbette farklı yerlere kaçmak isterler" diyerek Danimarka'nın güvenli bölgelere hem askeri hem de sivil personel gönderebileceğini belirtti.

Kaynak: AA / Politika

Danimarka Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title