Haberler

Danimarka'da Türkmenler Örgütleniyor

Danimarka'daki Türkmenler Kopenhag'dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti Arhus'da örgütlendi.

Danimarka'daki Türkmenler Kopenhag'dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti Arhus'da örgütlendi. Dernek binalarının açılışında bir araya gelen Türkmenler ülkedeki varlıklarını, dernek faaliyetleriyle daha çok hissettireceklerini söylediler. Kuran'ı Kerim'in okunması ile başlayan açılışta, Dernek Başkanı Velit Baklavacı ve diğer konuklar birer konuşma yaptılar. Açılışa çok sayıda dernek yöneticisi, yerel siyasetçi, bürokrat ve Türk Federasyonu yöneticileri katıldı. Açılışa Roskilde şehrinden katılan Seyyid İrfan Bezirgan,""Arhus'da yaşayan gurbetçi Türkmenler bir çatı altında birleşerek, başarılı bir girişimde bulunmuşlardır. Böylece Arhus ve çevresinde yaşayan Türkmenler varlıklarını bir kez daha göstermiş oldular. Temennimiz başkent Kopenhag'da da aynı alanda faaliyet gösterebilecek benzeri bir Derneğin en kısa zamanda oluşmasıdır. Türkmenlerin Arhus'da bir çatı altında birleşmelerinde Emeği geçen basta başkan Velit Baklavacı ve yeni yönetim kuruluna başarılar dilerim" dedi.

Kerkük'ten Genel başkan Ersed Salihı canlı telefon bağlantısı ile dernek yöneticileri ve katılımcıları kutlayarak Türkmenlere birlik ve beraberliklerini korumaları, Kuzey Irak'taki sorunları Danimarka toplumuna iyi anlatmaları tavsiyelerinde bulundu. Ardından canlı telefon bağlantısı kurulan Kuzey Irak Özerk Bölge parlamenterlerinden Aydın Maruf da yönetime başarılar diledi. Barış Kara ve İbrahim Rauf, müzikler eşliğinde okudukları şiirlerle açılışa renk kattılar. Büyük bir Türkmeneli pastasının kesilip ikram edildiği açılış, sohbetler ve iyi niyet dilekleriyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Kopenhag Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title