Haberler

Danimarka'da Terör Zanlısına Yardım Eden 18 Yaşındaki Şüpheli Tutuklandı

Danimarka'da 14 Şubat'ta meydana gelen 2 terör saldırısının zanlısı 22 yaşındaki Omar Abdel Hamid El-Hussein'e yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 18 yaşındaki şüpheli tutuklandı.

Danimarka'da 14 Şubat'ta meydana gelen 2 terör saldırısının zanlısı 22 yaşındaki Omar Abdel Hamid El-Hussein'e yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 18 yaşındaki şüpheli tutuklandı.

Mahkemenin isim yasağı koyduğu gencin, zanlıya kurşun geçirmez yelek ve bıçak temin etmek suçuyla yargılandığı belirtildi. Mahkeme, söz konusu gencin gözaltı süresinin 26 gün uzatılmasına karar vererek. Polisten bu süre içerisinde daha çok delil toplamasını istedi. Cuma günü Kopenhag'ın Österbro semtinde bir dairede gözaltına alınan 18 yaşındaki şüpheli suçlamayı kabul etmedi, 'Susma hakkını' kullandı. Gencin polis tarafından bilindiği ve çeşitli olaylardan dolayı sabıkalı olduğu bildirildi. 26 gün sonra yapılacak duruşmada, Omar Abdel Hamid El-Hussein'in saldırıda kullandığı M95 otomatik silahı saklamasına yardım ettikleri gerekçesiyle olaydan bir gün sonra tutuklanan iki genç ve söz konusu 18 yaşındaki şüpheli yargı önüne çıkarılacak.

Omar Abdel Hamid El-Hussein 14 Şubat'ta Kopenhag'ın Österbro semtinde İsveçli karikatürist Lars Vilks'in de katıldığı 'Avrupa'da radikalizm ve İfade özgürlüğü' konulu konferansa yönelik silahlı saldırıda bulunarak 1 kişiyi öldürmüş 3 polisi yaralamıştı. Akşam saatlerinde de şehir merkezinde Sinagog'a saldıran Omar Abdel Hamid El-Hussein 1 kişiyi öldürmüş 2 polisi yaralamıştı. - Kopenhag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title