Haberler

Fransa'daki Kanlı Saldırından Sonra Danimarka'da Alarm

Güncelleme:

Paris'teki saldırının ardından, karikatür krizinin daha önce yaşandığı Danimarka'da güvenlik önlemleri arttırıldı.

Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlayan Fransız Dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti. Bu kanlı saldırının ardından 2006'da karikatür krizinin daha önce yaşandığı Danimarka'da güvenlik önlemleri arttırıldı.

ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlayan Jyllands Posten gazetesi ve karikatüristler çevresinde güvenlik önlemleri arttırılırken, Danimarka Başbakanı Helle Thörning Schmidt saldırıyı kınayarak saldırının ifade özgürlüğüne yapıldığını söyledi. Schmidt saldırı nedeniyle Fransa'nın kara bir gün yaşadığını söyledi.

IŞİD İDDİASI ORTAYA ATILDI

Saldırıyı fırsat bilen aşırı sağ Danimarka Halk partisi de Arhus şehrinde IŞİD'i desteklediği iddia edilen Grimhöj camisinin kapatılmasını ve imamı hakkında yasal işlem yapılmasını istedi. Jyllands Posten Gazetesi Paris Temsilcisi Solveig Gram Jensen, saldırıyı kimsenin beklemediğini belirterek, "Charlie Hebdo, karikatürleri ile Müslümanları çok provake etti ama saldırıyı kimse beklemiyordu. Gazete binası bana göre çok iyi korunuyordu. 2011'deki molotoflu saldırıdan sonra yönetim çevresinde güvenlik önlemleri alınmıştı" dedi.

"YAKIN TAKİPTEYİZ"

Öte yandan Jyllands posten Gazetesi Güvenlik şefi Torben Schiött tarafından tüm çalışanlara gönderilen mail'de gazetenin Arhus ve Kopenhag'daki binaları ve gazete çalışanları çevresinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi. Mail'de "Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Gazetemize ait tüm birimlerin çevresinde güvenlik önlemleri arttırıldı" denildi.

MÜSLÜMANLARA ÇİRKİN SUÇLAMA

Jylland Posten Gazetesine gelen Karikatür Krizinin mimarı eski Genel Yazı İşleri Müdürü Flemming Rose "Saldırıyı duyunca şoke oldum ma benim için sürpriz olmadı. Son 10 yılda Avrupa'daki gelişmelere bakarsak, Müslümanlardan çok sayıda tehdit oldu. Hollanda'da İtaat filminin yapımcısı Theo Van Gogh öldürüldü. Birçok karikatürist, gazeteci ve yazara yönelik saldırılar gerçekleşti. İslam dinini eleştirenler hayatlarıyla ödediler veya ölüm tehdidi altında yaşıyorlar. Onun için saldırı beni şok etti ama sürpriz olmadı" dedi.

Müslüman grup ve şahıslardan tehdit aldıkları için koruma altında bulunan şahıs ve kuruluşlara da mümkün olduğu kadar basına açıklama yapmamaları tavsiyesinde bulunan gizli servis PET, daha önce alınan güvenlik önlemlerinin arttırılmış vaziyette devam ettiğini bildirdi. Danimarka 2005 yılında Hz.Muhammed karikatürleri ile gündeme gelmiş, Jyllands Posten gazetesinin karikatürleri yayınlaması ile tüm Müslüman ülkelerde Danimarka ve Danimarkalıları karşı saldırılar ve tehditler başlamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsveç Posta İdaresi Danimarka Fransa Paris Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

rize karadereliMobil-ANDROID:

mezhep catismasi istiyorlar mk kopekkeri gavurlar

7
0
yanıtYanıtla
onuraslanMobil-ANDROID:

etme bulma dunyasi eden bulur.

6
1
yanıtYanıtla
Turk Mobil-ANDROID:

muslumanlarin adini lekeliyorlar bizim dinde oldurmek yok.

2
1
yanıtYanıtla
filistinli cocuk:

filistinde yuzbinler katledildi hickimseden tik yok, 12 soysuz geberdi diye butun soysuzlar ayaklandi.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title