Haberler

Damlacık'a Konak Belediyesi Sahip Çıktı

Konak Tünelleri gerekçe gösterilerek evleri boşaltılmak istenen Damlacık sakinleri, Konak Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlen forumda alınan birlikte mücadele etme kararının gereğini yerine getiriyor. Semtine ve yaşam alanına sahip çıkan Damlacık halkı, sokak sokak örgütlenme yoluna gidiyor. Semt sakinleri, her sokaktan bir temsilci seçmeye başladı. Ayrıca, tünelin geçtiği güzergah üzerinde bulunan, Duatepe ve Çimentepe'de yaşayanlarla tek çatı altında birleşme sürecinin başlatıldığı da duyuruldu.

Önceki gün biraraya gelerek dernek kurma yolunda da ilk adımı atan Damlacık halkı, yaşanan sorunu avukat, mimar, mühendis ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte değerlendirdi. Evleri ve gelecekleri hakkında kaygılarını dile getiren semt sakinleri kendi aralarından temsilci seçerek kuracakları derneğin altyapısını oluşturmaya başladı. Tünel kazılarının yaşattığı sıkıntıyı ve evlerini boşaltmak zorunda kalmalarından ötürü yaşadıkları zorlukları dile getiren Damlacıklılar, her sarsıntı olduğunda bunu tünel inşaatına yorduklarını belirterek, sondaj çalışmalarının sağlıklı yapılmadığını söyleyerek kendilerine bilgi verilmediğinden yakındılar.

DAMLACIK ÖRNEK OLDU

Çimentepe mahallesi sakinlerinin de katıldığı toplantıda Konak- Yeşildere Tüneli'nden kaynaklanan zararlar dile getirildi. Damlacık esnaflarından Adnan Gürcan Dalıcı, Konak Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan Damlacık'ı kurtarma eyleminin örnek olduğunu ve buradan alınacak sonucun önem taşıdığını dile getirdi. Sadece Damlacık'ın değil, tünel hattının geçtiği tüm alandaki evlerin boşaltılmasının gündemde olduğuna dikkat çeken Dalıcı, "Sadece Damlacık değil, 1. ve 2. Kadriye, Duatepe ve Selçuk Mahalleleri de aynı sorunlarla yüzleşmek zorunda kalacak. Bu yüzden Damlacık'ta başlayan bu mücadele çok önemli. Buradan alınacak sonuç örnek olacak" dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE KARARI ALINDI

Doğma büyüme Damlacıklı olan Hüseyin Topuk da Damlacıklıları birarada olmaya ve omuz omuza vererek direnmeye davet ederek, "Bereber olursak bizi kimse yıkamaz. Ama yalnız kalırsak en ufak şeyde yıkılırız. Biz birbirimize kenetlenerek kendi evimiz, mahallemiz, sokağımız, ailemiz, huzurumuz için el ele vererek mücadele etmeliyiz" diye konuştu. Toplantıda yer alan Konak Belediyesi'nin CHP'li Meclisi Üyesi İlker Varlı da, Damlacık'ın yok olmaması için emek harcadıklarına dikkat çekti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title