Haberler

Damla Projesi ile Erzincan'da Gönül Bağı Kurdular

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Damla Projesi" kapsamında 34 yabancı öğrenci, Erzincan'da çeşitli ziyaretlerde bulunarak, yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı buldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" kapsamında 34 üniversite öğrencisi, Erzincan'ı gezdi. Gençlerin maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak için bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak amacıyla başlatılan proje çerçevesindeki Erzincan ziyareti 5 gün sürdü. Doğu Türkistan, Hindistan, Filistin, Somali, Irak,Suriye, Çin gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Türkiye'de çeşitli eğitimler alan öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu eşlik etti. Erzincan'ın tarihi yerlerini gezip, huzurevi ve rehabilitasyon merkezini ziyaret eden gençler ayrıca kırsal bölgelerde bulunan okullardaki öğrenciler ile de bir araya geldi.

ÖĞRENCİLERDEN HUZUREVİ ZİYARETİ

Erzincan'da ki program kapsamında 34 üniversite öğrencisi huzurevini ziyaret etti. Ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler, sevgi bağı kurdukları huzurevi sakinleriyle uzun uzun sohbet etti. Huzurevi sakinleri ile birlikte kahvaltı yapan gençlere Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ve Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu eşlik etti. Hatırlandıkları için teşekkür eden huzurevi sakinleri çok mutlu olduklarını dile getirdi. Ziyaret sırasında yaşlılara karanfil dağıtan öğrenciler ardından huzurevi sakinleri ile birlikte atölye çalışması yaptılar.

Aile ziyaretleri kapsamında yaşlı teyzelerin ev ve bahçe temizliğinde bulunan gençler bahçe çimlerini biçip topladıkları çimenleri hayvan barınağına götürüp buradaki hayvanlara yem olarak bıraktılar. Terzibaba Mezarlığı ziyaretinde bulunan gençler burada Terzibaba Hazretleri'nin kabrini ziyaret edip dualar edip Kur'an tilavetinde bulundular.

Huzurevi ziyaretinin ardından Terzibaba Camii ve Külliyesi ziyareti yapan gençler Van'ın Gürpınar ilçesinde devam eden operasyonlar kapsamında bölgeye intikal eden bir aracın kaza yapması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Fırat Kılıç'ın cenaze namazına katılıp Şehit Fırat için dualar ettiler. Aile ziyaretlerinde bulunan gençler misafir oldukları evlerde aile fertleri ile tanışıp kültürlerini tanıtıp Erzincan'daki aile yaşantıları hakkında bilgi sahibi oldular.

AHISKA TÜRKLERİ İLE BULUŞTULAR

Erzincan'ın Üzümlü İlçesi sınırları içerisinde yer alan Urartu, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış eski bir yerleşim yeri olan Altıntepe'yi gezen gençler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerini ziyaret edip buradaki ailelerle sohbet ettiler. Ekşisu mesire alanında piknik yapan gençler kuşlar için hazırladıkları yemlikleri ağaç dallarına astılar.

Erzincan Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret eden gençler burada eğitim gören gençlerle birlikte atölye çalışmalarına katılıp oyunlar oynadılar. Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin kendileri için hazırladıkları gösteriyi izleyen gençler hep birlikte şarkı söylediler. Keklikkayası İlkokulu ve Anaokulu ziyaretinde bulunan öğrenciler çocuklara balon ve şapka hediye edip hep birlikte oyunlar oynadılar.

VALİ KAHRAMAN İLE BİRARAYA GELDİLER

Kavakyolu Beldesi'nde Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ile yemekte biraraya gelen gençler Vali Süleyman Kahraman'ı karşılamada "Vali Baba Hoş Geldin" sloganı eşliğinde ellerinde çiçeklerle karşıladılar. Her bir öğrenci ile tek tek sohbet eden Vali Süleyman Kahraman, öğrencilere Erzincan hakkındaki görüşlerini sordu. Türkiye'nin her bir köşesinin ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu Erzincan'da da bunu gördüklerine söyleyen öğrenciler, özellikle Erzincan insanının samimi ve sıcakkanlı olması kendilerini etkilediğini söylediler.

DAMLA PROJESİNİ ANLATTILAR

Yalnızbağ İlkokulunu da ziyaret eden gençler okul ziyaretlerinde çocuklarla bol bol eğlenip, boyama etkinliği kapsamında okul duvarlarına resim çizdiler. Çocuklara şapka ve balon dağıtan gençler, minik öğrencilere Damla Projesi'ni anlattılar. Yabancı öğrencilerin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren minik öğrenciler, çok özel bir gün yaşadıklarını belirterek, projeyi hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür etti.

Erzincan'ın tarihi mekanlarından olan Taşçı Hamamı'nı gezen gençler Recep Demir Yatılı Kur'an Kursu'nu ziyaret ederek burada öğrenim gören öğrenciler ile birlikte sohbet ettiler. Mollaköy İlkokuluna giden öğrenciler burada okul duvarlarına yaptıkları resimler ile büyük beğeni kazandılar. Girlevik Şelalesi'ni gezen gençler Erzincan'ın doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldıklarını belirtip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Çağlayan İlkokulu ziyaretinde çocuklarla oyunlar oynayıp hoş vakit geçirdiler. Tercan Mama Hatun Kervansarayı ziyaretinde bulunan gençler Erzincan'da gördükleri misafirperverliğe hayran kaldıklarını belirttiler. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kahraman Doğu Türkistan Erzincan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
title