Haberler

Damızlık Koyun, Sığır İşletmelerine Destekleme

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, DAP, GAP, KOP ve DOKAP kapsamında mevcut damızlık sığır ve koyun işletmelerinin inşaat ve damızlık erkek hayvan temininin desteklenmesine ilişkin tebliğin yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, DAP, GAP, KOP ve DOKAP kapsamında mevcut damızlık sığır ve koyun işletmelerinin inşaat ve damızlık erkek hayvan temininin desteklenmesine ilişkin tebliğin yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Irkın, yaptığı yazılı açıklamada, tebliğin, DAP, GAP, KOP VE DOKAP kapsamındaki illerde mevcut büyükbaş, küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır, ağıl tadilatı veya yeni inşaat ile koç, teke alımı, DAP, GAP ve DOKAP kapsamındaki illerde etçi ve kombine ırklardan damızlık boğa alımı yatırımlarının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlediğini belirterek, inşaat yatırımı yapmak isteyen yatırımcıların il müdürlüğüne, damızlık boğa, koç, teke alımı hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcıların ise il ve ilçe müdürlüklerine başvurabileceğini ifade etti.

Tebliğ kapsamında, projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, ahır, ağıl tadilatı veya yeni yapılacak kapalı, yarı açık ve açık sistemli ahır ve ağılları kapsayacak şekilde yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde 50'si, damızlık erkek hayvan alımı konusunda ise damızlık boğa, koç, teke alım tutarının yüzde 80'i oranında hibe desteği uygulanacağını bildiren Irkın, şunları kaydetti:

"Hibe desteklemesinden Bakanlık Türkvet veri tabanına ve Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı en az 10, en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100z en fazla 200 baş anaç koyun keçi kapasiteli aktif işletmesi olan gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilecek. Anaç sığırlar, müracaat tarihi itibarıyla en az 15 aylık, koyun ve keçiler ise en az 12 aylık olmalı ve işletme başvuru tarihinden en az 1 yıl önce kayıt altına alınmış olmalıdır. Damızlık erkek hayvan alımı yatırımı konusunda, büyükbaş işletmeleri bir baş damızlık boğa, küçükbaş işletmeleri ise mevcut anaç koyun keçi sayısının yüzde 5'ini aşmayacak miktarda damızlık koç, teke alımı için uygulanacak hibe desteklemesinden faydalanabilecek." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Irkın Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title