Haberler

Damadının Kardeşini Öldüren Sanık, 'Ben Polis ve Jandarmayı Arayarak Olay Çıkacağını Söylemiştim'...

Bursa’da bir yıllık evli kızına yardım için gittiği evde çıkan kavgada, damadının erkek kardeşini bıçaklayarak öldürmekle suçlanan baba, oğlu ile birlikte hakim karşısına çıktı.

Bursa'da bir yıllık evli kızına yardım için gittiği evde çıkan kavgada, damadının erkek kardeşini bıçaklayarak öldürmekle suçlanan baba, oğlu ile birlikte hakim karşısına çıktı. Olay günü cinayet çıkacağını anladığını ifade eden tutuklu sanıkM.A., "Ben polis ve jandarmayı arayarak, durumu bildirdim. Cinayet kendimi ve oğlumu korumak isterken yaşandı" dedi.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanık M.A. (40) ile olaya karıştığı iddiasıyla tutuksuz olarak yargılanan oğlu T.A. (22) ile birlikte hakim karşısına çıktı. Geçen Nisan ayında evliliğiyle ilgili sıkıntılar yaşayan kızını, kocasının evinden alıp götürmek isterken çıkan kavgada damadının erkek kardeşini öldürdüğü iddia edilen T.A., cinayetin kendini ve oğlunu korumak isterken yaşandığını ileri sürdü.

Olay günü kızının kendisini arayarak ailevi meselelerden dolayı sıkıntı yaşadığını anlattığını bunun üzerine de konuşmak için kızının oturduğu Bursa'daki evine geldiğini ifade eden tutuklu sanık M.A., "Kaynım ve yakınlarına, damadım ve kızım arasındaki meseleyi çözmek için geldiğimi söyledim. Kızımın kayın validesi, 'Sorunu çözeceksen kızını alıp git, torunumuzu da bize bırak' dedi. Hatta bu konuşmayı damadım da duydu ve annesini böyle konuşmaması için uyardı. Kızımı yanıma alıp evden çıktım. Kızımın kayın pederi, bizi takip etmeye başladı. Olay çıkacağını anlayınca önce polisi ardım. Bulunduğum bölgenin jandarma bölgesi olduğunu söyledi. 3 kez de jandarmayı arayıp, yardım istedim. Kızımın kayın pederinin küçük oğlu Resul Yılmaz bizim aracımızın önünü kesti. Arabadan inip kimi aradığımı sordu. Jandarmayı aradığımı söyleyince de yüzüme tükürdü. Koşarak gittiği kendi arabasından aldığı sapıyla bana saldırdı. Diğer sanık olan oğlum, araya girdi. Sopa oğluma da isabet etti. İki genç kavga etmeye başladı. Dünürüm oğlunun yanına gidip yardım edince ben de yalnız kalan kendi oğlumun yanına gittim. Onu ve kendimi korumak için üzerimde bulunan bıçağı çıkardım. Bıçağı sallayınca maktul Resul Yılmaz yaralandı. Olaylar büyümemesi için jandarma gelene kadar saklandık. Sonra da gelen ekiplere teslim olduk" dedi.

Diğer tutuksuz sanık T.A.' da babasının anlattıklarına katıldığını ifade ederek, "Babam maktul ile benim kavgamı ayırmak istiyordu" diye konuştu.

Olay günü oğlu öldürülen baba İ.Y. ise müşteki olarak dinlendi. Olay gününü anlatan İ.Y., "Kızı için evimize gelen tutuklu sanık M.A., "Ulan ben burayı kan gölüne çeviririm, ben kızımı buraya kan bedeli olarak mı verdim?' diyerek tatsızlık çıkardı. Ardından da kızını alıp evden gitti. Ben de peşlerinden gelinimi ikna etmek için gittim. Oğlum da bizi takip etmiş. Oğlum ile sanığın oğlu arasında kavga çıktı. Sanık oğlumu sırtından bıçakladı. Ondan şikayetçiyim. Cezalandırılsın" dedi.

Bu arada mahkeme davanın en önemli şahitlerinden olan sanığın kızı Y.Y.'yi de (24) tanık olarak dinledi. Bir yıldır evli olduğu kocasının çalışmadığı için ekonomik sıkıntıları olduğunu ifade eden Yaprak Yılmaz, "Ben bu durumu benim evime ziyarete gelen sanık babama anlattım. Bunun üzerine babam 'Tamam kızım gidelim' dedi. Kayın validem ve görümcelerim kucağımdaki çocuğu aldılar. Bu şekilde ben kardeşim ve babamla evden ayrıldım" dedi. Yaprak Yılmaz, yeğeninin nasıl bıçaklandığını da görmediğini anlattı.

Diğer şahitleri dinleyen mahkeme sanığın olay günü jandarma ve polisi arayıp aramadığının tespitine karar verdi. Ayrıca sanığın damadı A.Y.'nin de şehit olarak dinlenmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title