Haberler

Dama Antrenörlük Semineri Düzenlendi

Güncelleme:

Dama Federasyonu Batman İl Temsilciliği tarafından, Batman'da Dama antrenörlüğü yapmak isteyen kişilere Dama antrenörlük semineri verildi.

Batman Gençlik ve Kültür Evi konferans salonunda düzenlenen seminere antrenörlük belgesi almak isteyen dama severler katıldı.

"YENİ BİR İŞ KAYNAĞI OLUYOR"

Seminer ile ilgili bilgi veren Dama Federasyonu İl Temsilcisi Vahap Albayrak, "Bugün Batman ilinde Dama antrenörlük semineri gerçekleştirdik. Seminere katılan arkadaşlara Dama antrenörlük belgesi veriyoruz. Arkadaşlarımız daha sonra "Hayat Boyu Öğrenme" projesi kapsamında okullarda kurs açabilecekler. Ve bu kursu açabilmeleri için sadece öğretmen olmaları gerekmiyor, öğretmen olmayan diğer kişilerde mesela ücretli öğretmenlik yapan arkadaşlar veya bir meslek kurumunda olmayan kişiler de bu kursu açabiliyorlar. Bu da insanlar için yeni bir iş kaynağı oluyor." dedi.

"BATMAN'IN YEREL HALKI DAMAYI ÇOK SEVİYORLAR"

Batman geneli bir turnuva düzenleyeceklerini söyleyen Albayrak, "Öğretmen arkadaşlarımızda burada öğrencilerini yetiştirecekleri ve bu öğrencileri yetiştirdikten sonra büyük bir ihtimalle Nisan-Mayıs 2015'te Batman geneli bir dama turnuvası düzenlemek istiyoruz. Çünkü Batman'ın yerel halkı, yaşlı amcalarımız, dayılarımız damayı çok seviyorlar ve onlara yönelik de bir dama turnuvası yapıp Batman birincisi, ikincisi ve üçüncüsünü seçmeyi düşünüyoruz. Bu düzenlenen ikinci Dama antrenörlük semineri kursumuz, bundan sonra gerekli talep olduğu zaman veya öğretmen arkadaşlarımıza yönelik iki hafta sonra yine bir kurs açmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Seminer sonunda seminere katılanlara Dama antrenörlük belgesi verildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

nametmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

benim dama antıronorluk belgem var batmanin bir ilçesinde kur açmak ıstiyorum yani.acabiliyormuyuz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title