Haberler

Dalyan Kanalı'nda İkinci Feribot Suya İndirildi

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Dalyan Kanalı'na ikinci feribot indirildi.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki dünyaca ünlü Dalyan Kanalı'na ikinci feribot indirildi. Feribotla araç taşımanını yanı sıra orman, tekne ve sazlık yangınlarına da müdahalede bulunulacağı bildirildi.

Balıkesir'in Cunda Adası'ndaki tersanede yapımı tamamlanan, yaklaşık 200 bin liraya mal olan 'Deniz Kızı' adlı feribot, karayoluyla 2 günde Dalyan'a getirildi. Muğla'nın Ortaca ile Köyceğiz İlçesi'ndeki mahalleleri birbirine bağlayan Dalyan Kanalı'na indirilen, 12 metre uzunluğunda, 5.5 metre genişliğindeki feribotun, 4 otomobil ya da 1 kamyon, 2 otomobili aynı anda taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtildi. Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, suya indirilen 'Deniz Kızı' isimli feibotun 5 mil hıza sahip olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"4 ayda yapımı tamamlanan teknenin çevreyle uyumlu olması ve kriterlere uygun olması için boyunu 12 metre ile sınırlandırdık. Köyceğiz'den Ortaca'ya ulaşmak için Köyceğiz Gölü'nün etrafını dolaşmanız gerekiyor. Bu ada 80 kilometrelik bir yol ve ortalama bir saatte gidilebiliyor. Arabalı feribot ile rahatça 5 dakika da karşıya geçilebilecek. Köyceğiz ve Ortaca ilçeleri birbirine bağlandı. Biz bu feribotu yaptırırken düşündük ki tamam, araçlarımız geçecek, insanlarımız faydalanacak ama biz Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeyiz. Burada dünya kuş türlerini barındıran gölümüz, göletlerimiz var. Bazen sıcaklıklardan, bazen insan hatalarından dolayı sazlık yangınları, orman yangınları hatta ve hatta tekne yangınları meydana geliyor. Suyumuz zaten teknemizin altında mevcut, ekstradan bir motor koyarak itfaiye araçlarında bulunan yangın tertibatını da teknemize taktırdık. Herhangi bir yangında her an, 24 saat hizmete hazır."

Muğla'ya Hizmet Götürme Vakfı aracılığıyla yaptırılan Dalyan Tekne Kooperatifi'ne ait olan 'Deniz Kızı' adlı feribotun Denizkızı Restoran'ın bulunduğu nokta ile Sultaniye iskelesi arasında hizmet vererek, Ortaca ile Köyceğiz arasında araç geçişini sağlayacağı bildirildi.

Feribot ücretleri otomobiller için 20, minibüs ve kamyonetlerden 25, kamyonlar için ise 30 lira olarak belirlendi. Dalyan Kanalı'nda 'Dalyan Feri' isimli ilk feribot, geçen 30 Mart'ta hizmete girmişti.

- Ortacamuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Köyceğiz Ortaca Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title