Haberler

Dalış Yapan Engelliler, Bayramı Denizde Kutladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Engellilerin su kayağı, jet ski ve ringoya binmesi- Proje koordinatörü Ufuk Koçak açıklama Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü- Kocaeli'de dalış yapan engelliler, bayramı denizde kutladı Kocaeli'de 30 engelli vatandaş, bu yıl ikincisi düzenlenen Engelsiz Mavi Körfez Şenlikleri kapsamında su sporu yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Engellilerin su kayağı, jet ski ve ringoya binmesi- Proje koordinatörü Ufuk Koçak açıklama Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü- Kocaeli'de dalış yapan engelliler, bayramı denizde kutladı Kocaeli'de 30 engelli vatandaş, bu yıl ikincisi düzenlenen Engelsiz Mavi Körfez Şenlikleri kapsamında su sporu yaptı.Değirmendere Sualtı Topluluğunca (DESSAT) düzenlenen etkinliğe, Yarımca Bir Umut Engelliler Derneği, Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğü Yatılı Engelli Bakım Evi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şubesinden katılan 30 engelli, su kayağı yaptı, jet ski ve ringoya bindi. Denize dalan engelliler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı burada kutladı. Proje koordinatörü Ufuk Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, denizin insan elinin olmadığı, engel koymadığı bir ortam olduğunu söyledi. Zafer Bayramı'nı engellerin aşıldığı bir gün olarak gördüklerini vurgulayan Koçak, "Engellenen insanlar olarak zaferi, bu şenliklerde kutladık. Burada engelli kardeşlerimizi ringoya bindiriyoruz, ayakları tutabilen kardeşlerimiz muza binecekler" diye konuştu. Şenliğe katılan ortopedik engelli Handan Sivri de su sporlarını çok sevdiğini belirtti. Daha önce de dalış yaptığını dile getiren Sivri, Zafer Bayramı'nın bu projeyle daha anlamlı hale geldiğini anlattı. Ringoya ilk kez bindiğini ve çok heyecanlandığını ifade eden Sivri, "Böyle etkinliklere her zaman katılırım. Dalış kadar keyifli spor yok, herkesin bu sporu yapmasını istiyorum. Bedenlerimiz engelli olabilir fakat hiçbir şey yapamayacağımız anlamına gelmiyor" şeklindeki görüşlerini paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mavi Körfez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title