Haberler

Dalış Tutkunlarının Yeni Gözdesi Kekova

Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı Kekova koyları dalış tutkunlarının yeni gözdesi oldu.

Bölgede açılan dalış okulunun düzenlediği turlarla, dalış tutkunları Kekova'nın eşsiz koylarını ve deniz altı zenginliğini görme fırsatı buluyor. Kekova'ya dalış turu, Demre'nin Çayağzı Limanı'nda başlıyor. Tekneyle dalış noktalarına yolculuk yapılırken ilk ders de teknede veriliyor. 25- 30 kişilik dalgıç grubu, Kekova Adası'nın güneyinde 12 noktada dalış yapabiliyor. Dalış öncesi profesyonel rehberler dalış noktası hakkında bilgi verirken, dalışlar da rehberler eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Adanın iç kesimi 1'inci Derece Tarihi ve Doğal Sit Alanı olduğu için dalış yapılamıyor. Dalış yapılabilen noktalarda ise deniz feneri, mağaralar, gemi batıkları dalış tutkunlarının ilgisini çekiyor. Deniz tavşanı türleri, balık sürüleri ve caretta caretta kaplumbağaları Kekova'daki deniz altı zenginliğini gözler önüne seriyor.

Ankara'dan dalış için gelen Pınar Çetin Demre'nin denizi, suyu ve doğasına hayran kaldığını belirtirken, "Mavi Mağara'ya daldık, çok güzeldi. Benim yaptığım ikinci mağara dalışı oldu. En güzeli buydu diyebilirim. Her yer maki ve kayalık. Çok keyif aldım" dedi.

Dalış eğitmeni Yalın Yılmaz, Demre'nin sualtı zenginliği ve mağara oluşumlarıyla dalış yapmak isteyenlerin ilgisini çektiğini aktarırken, Demre'nin popüler bir dalış bölgesi olduğunu kaydetti. Bölgedeki mağara dalışlarının önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, Demre'nin Türkiye'nin önemli dalış bölgelerinden biri olduğunu vurguladı. - Demreantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çayağzı Antalya Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title