Haberler

    Dalila

    Binbir Gece Masallarından SahneyeBinbir Gece Masalları'ındaki "Kurnaz Dalila'nın Çizimlerinin Hikayesi"den esinlenilerek yazılmış olan DALİLA, Alman yazar Tristan BERGER tarafından kaleme alınmıştır.

    Binbir Gece Masallarından Sahneye

    Binbir Gece Masalları'ındaki "Kurnaz Dalila'nın Çizimlerinin Hikayesi"den esinlenilerek yazılmış olan DALİLA, Alman yazar Tristan BERGER tarafından kaleme alınmıştır.

    Hüsrana yazgılı yaşam sahiplerine bir çıkış yolu sunmak isterim: geriye dönün. Arkanıza bakmadan tek solukta koşun, dokunulmazlık hakkının sizi beklediği çocukluğun kahraman duygularına... Orada tiranlar susup siz konuşacaksınız.

    Tahta kılıçlarınızla savunun kumaştan yapılmış evlerinizi ve sıcak çorbaları içi oyulmuş çamurun oyuğundan, kendi taslarınızda için; doğadan çalınmış killerin pişirilip etiketlendiği kaselerden değil: üstü sırlanmış olsa da toprak aynı toprak.

    Yerlilerle yabancıları bir araya getirin ki aşkın alevi her yana dağılsın ve resmin güzelliğine tüm duygularınızla sarılın ki çiçek bahçelerinde sıcak öpüşler olsun. Sizi dürtükleyen para keseleri bir göz bağından başka ne olabilir ki: ahalinin dedikodusunu duyuyor musunuz?

    Masalın en güzel yerinde mültecilik düştü payıma ve ben hakkını vermeliyim rolümün.

    Yabancı dediğin yeryüzünde

    Kaleler rüzgara karşı nasıl durursa öyle durur.

    Rüzgar esip kurulanı dikileni yerle bir eder,

    Yabancı dönüp dolanıp döner memleketine.

    Yazan                                                   : Tristan BERGER

    Yönetmen                                          : Ufuk BEZCİ

    Oyuncu                                                               : Meltem ÖZKARA

    Müzik                                                   : Soner AYBAR

    Teknik                                                  : Ümit TOPKAYA

    Sahne- Kostüm Tasarım                               : Yasemin YILMAZ

    Afiş Tasarım                                       : Ekin Başak AKGÜL

    Detaylar :

    İl : Ankara

    İlce : Çankaya

    Mekan : YUTT SANAT (Yol Ufka Tiyatro Topluluğu)

    Mekan Adresi : Remzi Oğuz Arık Mh. Büklüm sk. No: 42/2 Kavaklıdere/Çankaya/ANKARA

    Başlangıç Saati : 22.04.2017 20: 00: 00

    Bitiş Saati : 22.04.2017 22: 00: 00

    Kategori : Dalila

    Tür : Sahne Sanatları

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Çankaya Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title