Haberler

Dalgıçlardan Büyükada Açıklarında Temizlik Dalışı

Sualtı Temizlik Hareketi, “Halikarnas Balıkçısı” Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın doğum günü anması kapsamında Büyükada sahili açıklarında denizin dibindeki çöpleri temizledi.

Sualtı Temizlik Hareketi, "Halikarnas Balıkçısı" Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın doğum günü anması kapsamında Büyükada sahili açıklarında denizin dibindeki çöpleri temizledi.

Bir dönem Büyükada'da yaşayan Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın doğum günü nedeniyle Sualtı Temizlik Hareketi, Büyükada sahili açıklarında dalış yaparak deniz altında bulunan çöpleri açığa çıkardı.

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşanmasına rağmen denize karşı hoyratça bir tutum sergilendiğini ifade eden Harun Özakıncı, "Sualtı Temizlik Hareketi olarak bugün itibarıyla Ekim'in 17'sine kadar bir operasyon başlatıyoruz. Bu operasyonun ismi 'Bize Deniz Ozanı Gerek.' Bugün Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın doğum gününü deniz dibinden çöpleri çıkararak kutluyoruz. Deniz çok kıymetlidir ve verdiğini geri alır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan bizler denize çok hoyrat davranıyoruz. Bize bir ev vermelerini istiyorum. Biz bu evi denizden çıkardığımız takma dişlerden tutun buzdolabına kadar döşeyeceğiz. Denizin dibi bu kadar kirli" ifadelerini kullandı.

Deniz kirliliği konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Sualtı Temizlik Hareketi Derneği Başkanı Hakan Tiryaki, "Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi 2005 yılından bu yana kamuoyunda deniz kirliliği ve deniz farkındalığı oluşturmak için çalışmalar yapıyor. Bugün Büyükada Meydanı'ndayız. Farklı bir proje için bir araya geldik. Deniz kültürü adına daha önce yapılmış pek etkinlikler yoktu. Projemizin adı "Bize Deniz Ozanı Gerek." Şunu sorgulamaya çalışıyoruz. İstanbul'da deniz olmasaydı Orhan Veli olur muydu? ya da Cevat Şakir olmasaydı deniz edebiyatımızda nasıl bir boşluk olurdu? Bunun gibi sorulara yanıt aramaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükada sahili açıklarında dalış yapan dalgıçlar, denizin dibinden otomobil lastiği, spatula, yangın söndürme tüpü, şişe gibi çöp atıkları açığa çıkardı. Çıkarılan atıklar Büyükada sahilinde kurulan stantta vatandaşlara sergilendi. Deniz dibinden çıkarılan atıklar karşısında şaşkına dönen vatandaşlar, çalışmayı meraklı gözlerle izledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevat Şakir Kabaağaçlı Halikarnas Balıkçısı Harun Özakıncı İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title