Haberler

Kazaya Neden Olan Sürücü, Duruşmada Tahliye Değil, Helallik İstedi

Güncelleme:

Bursa'da otobüs durağında 2 kaykaycı çocuğun hayatını kaybettiği 2 kişinin de yaralandığı kazanın duruşmasında, çocukları ezen sürücü tahliye değil, helallik istedi.

Bursa'da geçen nisan ayında otobüs durağına dalarak, ortaokul öğrencileri Furkan Akbulut (14) ve Serkan Alkan'ın (16) ölümü, iki öğrencinin de yaralanmasına neden olan otomobilin sürücüsü Reşit İrfan E. (20) ile tutuksuz sanık Mehmet Ö.'nün (27) yargılanmalarına başlandı. Mahkemede ölen öğrencilerin ailelerinden helallik isteyen Reşit İrfan E., arkadan gelen aracın otomobiline çarpması sonucu kaza yaptığını öne sürdü.

Merkez Nilüfer İlçesi'nde geçen 13 Nisan günü Reşit İrfan E. yönetimindeki 34 FL 0744 plakalı otomobil, Mehmet Ö. yönetimindeki 16 JAF 19 plakalı hafif ticari aracı sollamak isterken, refüjdeki Bursaray koruluklarına çarpıp, ardından 7 öğrencinin beklediği otobüs durağına daldı. Durağı hurda yığınına çeviren otomobilin neden olduğu kazada, evlerine gitmek için otobüs bekleyen öğrencilerden Serkan Alkan ve Furkan Akbulut öldü, iki öğrenci ise yaralandı.

DURAĞIN ÖNÜNE ÇELİK BARİYERLER KONULDU

Kazanın ardından gözaltına alınan ve mahkemeye çıkartılan sürücülerden mobilyacılık yapan Reşit İrfan E. tutuklandı. Ambalaj imalatı ile uğraşan Mehmet Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Büyükşehir Belediyesi ise benzer olayların yaşanmaması için, yeniden yaptığı durağın önüne 8 çelik bariyer koydu. Ölen öğrencilerin okul arkadaşları ise, güvensiz otobüs duraklarının ölümlere neden olmaması için yürüyüş düzenledi.

SÜRÜCÜLERİN YARGILANMASINA BAŞLANDI

Haklarında 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan toplam 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu Reşit İrfan E. ile tutuksuz sanık Mehmet Ö.'nün yargılanmasına Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Duruşmaya sanıkların yanı sıra kazada ölen öğrencilerin aileleri, yaralanan öğrenciler ile avukatları katıldı. Mahkemede ölen öğrencilerin ailelerinden, haklarını helal etmelerini isteyen Reşit İrfan E. şöyle dedi:

"Görükle Mahallesi'nden kent merkezine geliyordum. Önümdeki araç sürekli fren yapıyordu. Arkamdaki araçlar ise sürekli selektör yakarak yol vermemi istiyordu. Bir ara önüm açıldı. Sinyal yakıp sol şeride geçtiğim sırada arkadaki araç bana çarptı. Kafamı öne çarpınca direksiyon hakimiyetini kaybettim. Otobüs durağına girmişim. Çok pişmanım. Ölenlerin yakınlarının acılarını çok iyi anlıyorum. Onlardan haklarını helal etmelerini istiyorum."

Mahkemede savunmasını yapan Mehmet Ö. ise, "Sanık benim aracın sağ tarafından geçmek istedi. Bu sırada önde seyreden sarı kasa kamyon vardı. Buna çarpmamak için direksiyonu kırınca kontrolünü kaybedip otobüs durağına girdi. Ben de ona ve neden olduğu kazada yaralananlara yardım ettim. Suçsuzum" dedi.

Kazada yaşamını yitiren Serkan Alkan ve Furkan Akbulut'un ailelerinin, sanıklardan şikayetçi olduğu duruşma, yaralanan öğrencilerin dinlenmesiyle devam etti. Yargılama sonunda Reşit İrfan E.'nin tahliye istemini kabul etmeyen mahkeme heyeti, duruşmayı eksik evrakların beklenmesi için erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title