Haberler

Dalaman Sivil Havacılık Okulu'nun Helikopterleri Geldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Sivil Havacılık Okulu’na hibe edilen 2 adet H 300 helikopter okula teslim edildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Sivil Havacılık Okulu'na hibe edilen 2 adet H 300 helikopter okula teslim edildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Sivil Havacılık Okulu'na hibe edilen 2 adet H 300 helikopter, 585 uçak parçası bakımları yapılmış vaziyette tırla Ankara'dan getirilerek vinçler yardımıyla tır üzerinden meslek yüksek okulu bahçesine indirildi. Dalamanda Sivil Havacılık Yüksek Okulu'na teslim edildi.

Okulun öğrenci alınması ile birlikte uçak kompanetleri eğitim amaçlı kullanılacak. Havacılık eğitimlerinde teorik dersleri uçak parçaları üzerinde yapılacak. Özellikle mezuniyette öğrencilerin uluslar arası geçerliği olan bazı sertifikalar alabilmeleri için önemli.

Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç.Dr. Haşim Kafalı gelen uçaklar ve parçalarla ilgili açıklamasında; " Havacılık eğitimlerinde derslerin uygulamalı olarak gösterilmesi bir zorunluluktur. Son yıllarda ülkemizde gelişen havacılık sektöründe eleman sorunu yaşanmaktadır. Sertifikalı personel sayısı yeterli değildir. Ama havacılık alanındaki yatırımlar her geçen gün artmaktadır. Personel ihtiyacı da giderek artış gösterecektir. Dalaman Sivil Havacılık Yüksek Okulu olarak açılması gereken bölümlerle havacılık alanında geçerli sertifikalara sahip, iyi derecede İngilizce bilen uzman öğrenciler yetiştirilmesi ve havacılık sektörüne kazandırılması planlandırılmaktadır.

Okulun temel kuruluş amacı ise, gelişen havacılık sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak, üniversitemizin havacılık alanında marka haline gelmesini sağlamaktır. Muğla ilinde havacılık bilgisini ve ilgisini kazandırmak, özetle Dalaman Sivil Havacılık Okulu Üniversitemizin ilçemizin ve Muğla ilinin prestijini gelirini turizm potansiyelini arttıracaktır. Dalaman Sivil Havacılık Yüksek Okulu öğrenci alamaya başladıktan sonra; havacılık konusunda bilgi üreten bir yapıya bürünecektir. Bu sayede Dalamanın tanıtım potansiyeli doğacaktır. Tüm desteklerinden dolayı başka sürecin başlatılması ve öncüsü sayın rektörümüz Prof. Dr. Mansur Harmandar'a, sayın kaymakamız Yılmaz Şimşek'e Belediye Başkanımız Muhammet Şaşmaz'a ve tüm destekleyen kişi ver kurumlara teşekkür ederiz." Dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz; " Dalaman Sivil Havacılık Yüksek Okulu'na bu iki helikopterin gelmesi; 4 yıllık bölümlerin açılacağının büyük bir sinyali olarak görüyoruz. Bizde bu okulun bir an önce gelmesi için üstümüze düşen görevleri yerine getireceğiz. Helikopterler dışında birde uçak geleceği bilgisini aldık. Bu çalışmalardan dolayı başta Okul Müdürümüz Haşim Kafalı olmak üzere Rektörümüz Mansur Harmandar'a ve diğer katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz." dedi.

DİAD üyesi, Yüksek Öğretim Kurumları Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Çakır yaptığı açıklamada; " Yaklaşık 2 yıldan buyana Dalaman Meslek Yüksek Okulu ve Sivil Havacılık Fakültesi için güzel çalışmalar yapıyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mansur Harmandar Dalaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title