Haberler

Dalaman'ın Göbeğindeki Moloz Yığınına Tepki

Muğla’nın Dalaman ilçesinde uluslararası havaalanına giden anayolun kenarında bulunan kaymakamlık binası önünde moloz yığını oluşturuldu.

Muğla'nın Dalaman ilçesinde uluslararası havaalanına giden anayolun kenarında bulunan kaymakamlık binası önünde moloz yığını oluşturuldu.

Dalaman Kaymakamlığının önünde moloz yığını biriktirilirken, Belediyenin ise ortaya çıkan görüntü kirliliğine duyarsız kaldığı iddia edildi.

Şehrin merkezinde ve Kaymakamlık gibi önemli bir kurumun yanında ortaya çıkan çirkin görüntünün belediye yetkilileri tarafından görülmemesinin mümkün olmadığını dile getiren Hürriyet Mahallesi sakinlerinden Aziz Candar, böylesine çirkin bir görüntü oluşmasına karşın yerel yönetimlerin neden harekete geçmediği ve molozları uygun yere taşımadığını merak ettiğini söyledi.

Candar; "Yolda kanalizasyon için yapılan çalışmanın ardından çıkan hafriyatı buraya döktüler. Bende belediye reisi başta olmak üzere ilgili makamları aradım. Belediye reisi bana ben onları kaldırtacağım dedi. Bende peki efendim dedim. Aradan 3-5 beş ay geçinde tekrar aradım sayın başkanımızı, ben belediye başkanıyım istediğim zaman kaldırırım dedi. CHP il başkanımızdan ricada bulundum. İl başkanımız konuya duyarsız kaldı. Bana geri dönüp telefon etme zahmetinde bile bulunmadı" diye konuştu.

Asfaltın kenarına su borusu döşenmesinin ardından çıkan malzemelerin bu bölgeye atıldığını iddia eden Çandar, "bu malzemelerin yanı sıra burada budama dalları, çöpler, otlar, inşaat malzemesi artıkları, karayollarının asfaltı süpürdüğü çöp var. En ilginç tarafı ise belediyenin kepçesi geldi. Kapalı spor salonunun önünü kazdı. Burada bulunan dalları oraya gömdü" dedi.

Aziz Candar, bu görüntü kirliliğinin Kaymakamlığa, nüfusa ve hükümet konağında bulunan diğer dairelere giden yolun üzerinde olduğunu ifade etti.

Candar; "Moloz dökülen yerin çevresinde en başta Kaymakamlık binası, polis lojmanları, kapalı spor salonu, tenis kortu ve futbol sahası var. Karşıda ise havaalanına giden anayolumuz var. Bu benim ayıbım değil Dalaman'ın ayıbıdır. Burada bunlar görüntü kirliliği yapıyor. Kapalı spor salonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonlar düzenliyor. Kaymakamlığa gelen yabancı kişiler, gelirken bu pisliği görüyor ben utanıyorum ama ilgili yerel yöneticilerimiz utanmıyor. Onların adına ben yabancılardan özür diliyorum" dedi.

"KİMSEYE ZARARI YOK"

Konu ile ilgili açıklama yapan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ise; "Şimdilik bir mahsur görmüyorum. Malzemenin kimseye zararı yok. Gerektiği zaman belediye olarak oradan malzemeleri alıyoruz" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hürriyet Mahallesi Dalaman Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title