Haberler

Dalaman'da Zincirleme Kaza Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde farklı kurumlarda görevli ekiplerin de katılımıyla tatbikat düzenleyen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), sekiz aracın karıştığı zincirleme trafik kazasına müdahale etti.

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde farklı kurumlarda görevli ekiplerin de katılımıyla tatbikat düzenleyen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), sekiz aracın karıştığı zincirleme trafik kazasına müdahale etti. Üniversite öğrencilerinin yaralıları ve ölüleri oynadığı kazada; bir araç yangını söndürüldü. Araçlarında sıkışanlar ise kurtarılarak ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaklaşık iki saat süren tatbikatın amacının olası bir afete karşı ekipleri hazır tutmak olarak açıklandı.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) öncülüğünde geçen pazartesi günü Ortaca Sarıgerme Sarçet tesislerinde kurulan kampla başlayan etkinlikler; dün (salı) '2. UMKE İl İçi Kamp ve Tatbikatıyla sürdü. Bu yılın faaliyet planında yer alan tatbikata; Muğla, Aydın ve Denizli'den 112, UMKE, AFAD, jandarma, polis, itfaiye ve AKUT'tan yaklaşık 100 personel katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden 18 öğrenci de kazaya karışanlar rolünü oynadı.

Senaryo gereği; Dalaman-Fethiye Karayolu Tersakan Köprüsü Kille Mezarlık Mevkii'nde zincirleme trafik kazası olduğu ihbarıyla harekete geçildi. İlk olarak kaza sonrası alev alan bir araçtaki yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Bu sırada çevre güvenliği alındı. Ardından sağlık ekipleri, kazazedelere ilk müdahaleleri gerçekleştirdi. Araçta sıkışan bazı yaralılar ise kurtarma ekiplerince dışarı çıkartıldı. Sağlık ekipleri yaralıları, ambulanslarla hastanelere sevk etti. Ölenlerin cesetleri ise savcılık ve kaza yeri incelemesinin ardından morga kaldırıldı.

AMAÇ EKİPLERİN HAZIR OLMASI

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, "Türkiye, Sağlık Bakanlığı olarak Avrupa'nın en büyük gönüllü medikal anlamda kurtarma ekibine sahiptir. Bu gibi durumlarda UMKE ekiplerimizin hazır olmasını ve diğer kuruluşlarla işbirliği içinde müdahalelerin en hızlı, etkin ve verimli şekilde gerçekleştirmesini istiyoruz. Tatbikatın temel amacı, Sağlık Bakanlığı'nın 5 bin kişiden oluşan gönüllü ordusunun sahadaki etkin hizmetlerini yerinde görmek. Olağanüstü haller ve afet durumları için ekiplerin hizmete hazır olduğu, nasıl bir koordinasyon ve işbirliği içinde olduğunu göstermek açısından tatbikatı gerçekleştirdik. Bizler de Muğla'da 86 personelimizle bu hizmeti vermekteyiz. İnşallah kazasız, belasız bir 2015 yılı geçiririz" dedi

CHP'li Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz'ın, "Dalaman Belediyesi olarak elimizden gelen yardımlarda bulunduk. Temennimiz bu senaryo gereği olarak yapılan felaketin gerçek olmaması" diye konuştu.

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, " Bugün Dalaman'da UMKE ekipleri büyük bir tatbikat gerçekleştirdi ve tatbikatı başarıyla sonlandırıldı. Temennimiz ülkemizde doğal afetlerin hiçbir zaman olmasını istemiyoruz. Ancak bu da hayatın bir gerçeği. Bu anlamda her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıgerme Dalaman Ortaca Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title