Haberler

Dalaman'da Yaralı Şahin Bulundu

Dalaman Tarım Açık Cezaevi'nde mahkumlar tarafından yaralı halde bulunan şahin, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) il temsilcisi Türkan Dağdelen'e teslim edildi.

Dalaman Tarım Açık Cezaevi'nde mahkumlar tarafından yaralı halde bulunan şahin, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) il temsilcisi Türkan Dağdelen'e teslim edildi.

Yaralı şahin ile ilgili bilgi veren Türkan Dağdelen, "Bu bize Dalaman Cezaevi'nden geldi. Muhtemelen başka bir yerde yaralandı ve oraya düştü. Ne yazık ki bu ne ilk ne de son. Tavuk yedi diye vatandaşlar bunu bilinçsizce avlıyor. Ama bunları öldürme çare değil" dedi.

Vatandaşların çok bilinçsiz olduğunu söyleyen Türkan Dağdelen, "Çünkü vurduğumuz her yaban hayvanıyla birlikte doğadan ve insanlığımızdan birşeyler kaybediyoruz. Ben artık insanları da suçlamaz oldu. Çünkü vatandaşımız çok bilinçsiz. Yani niye yaptığının, doğaya nasıl zarar verdiğinin farkında değil. Bu iş devlet kurumları tarafından çözülmeli. Şöyle üzücü bir durum var. Biz kedi köpek barınağıyız ama bize şahin, doğan, tilki geliyor. Bu hayvancıkları ne yazık ki biz kendi imkanlarımızla iyileştirdik doğaya saldık. Ama onun dışında bu hayvanlar bizim elimizde patlıyor. Tabir caizse. Bu konu gündeme gelmişken ben sayın Muğla Valimizden, Orman ve Su İşleri Müdürü Mustafa Kamil Uslu beyden, artık bu yaban hayvanları için bir adım atılmasını istiyorum.Bu hayvancıkların artık bizleri aştığını buradan tekrar sizlerin aracılığıyla söylemek istiyorum. Sayın valimiz ne olur siz ön ayak olun. Siz büyüğümüzsünüz.Bir el atalım ve başlangıç yapalım. STK olarak biz de destek verelim. Ama küçük de olsa bir rehabilite merkezi kurulsun. Bunu beraber çalıştığımız Gökova Hayvan Hastanesi'ne götürüyoruz. Göksel bey de benim gibi bu işe gönül koymuş birisi. Yaban hayvanlarına gönül koymuş birisi. Ben gönderiyorum. Hiçbir ücret ödemeden Göksel bey bunun rehabilite ediyor. Eğer doğaya salabilirsek beraberce salıyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkan Dağdelen Dalaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title