Haberler

Dalaman'da 250 Çocuk Sünnet Ettirilecek

Dalaman Belediyesi tarafından yıllardır yapılmayan bir gelenek tekrar yaşama geçirildi.

Dalaman Belediyesi tarafından yıllardır yapılmayan bir gelenek tekrar yaşama geçirildi. Dalaman'daki ailelerin sünnet çağına gelen erkek çocuklar Başkan Muhammet Şaşmaz'ın talimatı ile evlerinde sünnet ettiriliyor.

Dalaman Belediyesi tarafından yapılan organizasyonda yaklaşık 250 çocuk sünnet edilecek. Diğer toplu sünnetlerden farklı olarak her çocuk kendi evinde sünnet ediliyor ve sünnet edilen çocuklar iyileşene kadar evlerinde kontrol altında tutuluyor. Çocukların sünnet edilmesi tamamlandıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak kına gecesinde de tüm çocuklar hayatlarında bir defa yaşayacakları bu anı ölümsüzleştirmek için bir araya gelecekler. Her yıl yapılması planlanan bu organizasyon hakkında bilgi veren Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz "Dalaman Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerin talepleri ile bu organizasyona başladık. Bu organizasyonda talebi olan tüm ailelerin çocuklarını sünnet ettireceğiz. 200 civarında bir çocuğun sünnet edilmesini planlıyorduk. Ama talep arttığı için sayı yükselecek gibi gözüküyor. Yaz boyunca talebi olan her ailenin çocuğunu sünnet ettireceğiz. Belli bir sayıda bağlı kalmayacağız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Şaşmaz Dalaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title