Haberler

Dalaman Çitfçilerine Tarım Kanunu Uyarısı

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Atış, Dalamanlı çiftçileri Tarım Kanunu'nda yapılan değişiklik hakkında uyarılarda bulundu.

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Atış, Dalamanlı çiftçileri Tarım Kanunu'nda yapılan değişiklik hakkında uyarılarda bulundu.

Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Murat Atış, yaptığı açıklamada; "18.04.2006 kabul tarih ve 5488 Sayılı Tarım Kanunu'na eklenen geçici 3 üncü madde 02 Eylül 2013 tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Kanun uyarınca yapılan desteklemelerle ilgili olarak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla devam eden her türlü incelemeler veya adli ve idari soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar, destekleme ödemelerinin yapılmaması amacıyla konulan ödeme yasakları, bulunan gerçek veya tüzel kişiliklerin 02 Eylül 2013 tarihinden 01 Ekim 2013 tarihine kadar İl, İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları halinde İl, İlçe Müdürlüklerince yapılacak incelemede gerçek üretim yapıldığına dair bulgu ve emarelerin tespit edilmiş olması şartıyla kaldırılır. 25.4.2006 tarihinden itibaren desteklemelerden yararlanmak için başvuruda bulunduğu halde, meri mevzuat uyarınca desteklemelerden yararlanabilmek için ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin gerçeğe aykırı, usulsüz veya sahte olduğu gerekçesiyle desteklemeden yararlandırılmayanların veya yararlandıkları destekleme tutarları aynı gerekçe ile bu Kanunun 23 üncü maddesi doğrultusunda geri alınanların; 02 Eylül 2013 tarihinden 01 Kasım 2013 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları halinde İl, İlçe Müdürlüklerince yapılacak incelemede bunların gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi ile hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılır. 25 Nisan 2006 tarihinden itibaren meri mevzuat uyarınca desteklemelerden yararlanabilmek için başvuruda bulunan ancak ibrazı öngörülen makbuz, fatura ve diğer belgelerin herhangi birini ibraz edememesi nedeniyle desteklemeden yararlandırılmayanların, 01 Ağustos 2013 tarihinden 01 Kasım 2013 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları halinde İl/İlçe Müdürlüklerince yapılacak incelemede bunların gerçek üretim yaptığının tespit edilmesi ile hak ettikleri destekleme ödemeleri yapılır. Yapılan ödemelere faiz işletilmez, masraf veya ek ödeme adı altında herhangi bir ödeme yapılmaz. Bu madde hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunan ve madde hükmünden yararlananların, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce destekleme ödemeleri ile ilgili olarak açmış oldukları davalar karşılıklı olarak sonlandırılır ve bu sebeple herhangi bir yargılama gideri ile vekalet ücreti talep edilemez" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dalaman Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title