Haberler

Dakik 4'le İş Dünyası Van'da Bir Araya Gelecek

Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü (DAKİK) Programı 20-21 Haziran tarihlerinde Van’da gerçekleştirilecek.

Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü (DAKİK) Programı 20-21 Haziran tarihlerinde Van'da gerçekleştirilecek.

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (DASİDEF) katkılarıyla gerçekleştirilecek olan DAKİK- 4 yurtiçinden 250, yurtdışından da 70'İn üzerinde iş insanın katılması bekleniyor.

BÖLGE POTANSİYELLERİNİ HAREKETE GEÇİRİYORUZ

Programın ana gündemini inşaat sektöründen, inşaat malzemeleri ve iş makinaları oluşturacak. Daha önce DAKİK 3'te ilk kez yurt dışı pazarına açılan programa, bu sene daha fazla büyük bir katılım beklenirken DAKİK 4'te yurt dışına açılmayı hedeflemektedir. DASİDEF, üyeleri arasındaki dayanışmayı iş ortaklığına dönüştürmeyi hedeflerken aynı zamanda yatırımcı işadamlarını bölgeye inşaat sektöründe ve cazip sektörlerde yatırım yapmaya çağırıyor.

DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, daha önce Erzurum'da gerçekleştirdikleri DAKİK programının çok verimli geçtiğini birçok sektörde iş ortaklıklarının yapıldığını belirterek şunları söyledi, "Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalaması için Doğu Anadolu Bölgesi'nin potansiyellerinin harekete geçirilmesinin gerektiğini söylemiştik, taşları oynatmaya başladık bu anlamda büyük bir adım atmış olduk. DAKİK 3'e, bölge ülkelerden çok sayıda iş adamı katılmıştı. Komşu ülkelerden Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Nahçivan ve Azerbaycan'dan altmışın üstünde iş insanı katılmıştı. Bu ülkelere olan coğrafi yakınlığımız bu ülkelerle ticaret yapmamızı tetikleyici unsur olarak ön plana çıkarmıştı. Bu sene DAKİK programımızın dördüncüsünü Van'da yapacağız. Programa Orta Doğu ülkelerinden başta Irak olmak üzere Lübnan, Ürdün ve Yemen'den iş insanları katılacak."

İnşaat sektöründe üretilen mal ve hizmetlerin DAKİK programında yurt dışından ve yurt içinden gelen işadamlarının beğenisine sunulacağını ifade eden Gökçe, "Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü programı ile Orta Doğu ülkelerinin iş dünyasının dikkatlerini bölgemize çekmeyi planlıyoruz. Özelikle bölgemizdeki inşaat ve cazip alanlara yatırım çekmeyi, bölgenin ihracat potansiyelinin artmasını amaçlayan DASİDEF ile somut olarak projelendirilmiş yatırım ve işbirliği fırsatlarını masaya yatırarak bölge ekonomisini daha ileri düzeye taşıma gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

DASİDEF Genel Sekreteri Gökçe, yerli ve misafir işadamlarının DAKİK programlarına katılmasının önemine dikkat çekerek, "Federasyonumuzun kuruluş misyonuna uygun olarak bölgemizden yaklaşık 250 yerel girişimci işadamını, yurt dışından (Irak, Ürdün, Lübnan ve Yemen) 70 girişimci ve sanayici işadamıyla buluşturmak amacıyla Erzurum'a davet ederek, karşılıklı ticaret ve işbirliği imkanı sunmaktadır. Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü'yle, bölgemizin kaynaklarının potansiyelinin proje ağırlıklı olarak tanıtılması, yeni yatırım alanlarının, yeni iş sahalarının ortaya çıkması ve bu vesileyle bölge insanına istihdam alanı oluşturmak ve bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlamayı hedeflenmektedir. Doğu Anadolu Bölgesi'nde üretilen inşaat sektörüne ait ürünlerin hedef ülkelere pazarlanarak bölgenin ihracat kapasitesini artırmak ve bu vesile ile sınır ticaretini geliştirmek" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Anadolu Bölgesi Erzurum Gökçe Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title