Haberler

Dakar Rallisi'nde Kanatlanmaya Hazırlandılar

Güncelleme:

Her bir kategoride başarılı olacak yarışmacılar Arjantin'in başkentine geri dönüp damalı bayrağı geçebilecek. Şampiyona hakkında detaylı bilgi www.RedBull.com/dakar adresinde.

Red Bull Desert Wings sporcuları, araçlarıyla Dakar Rallisi'nin sert arazilerinde maceraya hazır. Yarışmacılar 4 Ocak 2015'te Buenos Aires'ten yola çıkarak, Şili ve Bolivya üzerinden dolambaçlı bir parkurla mücadele ettikten sonra yeniden Arjantin'e ulaşacaklar. Her bir kategoride başarılı olacak yarışmacılar Arjantin'in başkentine geri dönüp damalı bayrağı geçebilecek.

Red Bull KTM Factory Team takımı bu yıl da motosiklette şampiyonluğu hedefliyor. Son yarışta Marc Coma, Red Bull adına dördüncü birinciliğini kazanmıştı. Takım arkadaşı Jordi Viladoms ise ikinci sırayı elde ederek yarışı Red Bull'un domine etmesini sağladı Red Bull KTM Factory Team'de Katalan ikiliye Portekizli podyum müdavimi Ruben Faria ve neredeyse 20 yıl sonra Dakar Rallisi'nde İngilizlere etap kazandıran Sam Sunderland eşlik ediyor.

OrlenTeam'in Polonyalı sürücüsü Kuba Przygonski ve genç Avusturyalı sürücü Matthias Walkner de Dakar'da KTM motosikletler kullanacak. Walkner, akıl hocası Heinz Kinigadner'in 2000'li yıllarda KTM için yarışmasından bu yana yarışa katılan ilk Avusturyalı olacak. Team HRC'de iki kere üçüncülük elde etmiş Portekizli sürücüsü Hélder Rodrigues, Dakar Ralliisi'nde birinciliği KTM takımından kapmak için ter dökecek.

Beş şampiyonluk sahibi Cyril Despres 2015'te 15 yıldır ilk defa motosiklet yarışına katılmayacağını açıkladı. Fransız sürücü kıran kırana mücadelenin içinde farklı bir şekilde yer alacak ve ralli pilotu olacak. Cyril Despres; "Mösyö Dakar" lakaplı Stephane Peterhansel ve "Matador" lakaplı 2010 Dakar şampiyonu efsane pilot Carlos Sainz ile beraber Peugeot 2008 DKR'nin direksiyonuna geçecek. Toplamda 17 Dakar zaferine imza atmış üç sürücüye yardımcı pilotlar Gilles Picard, Jean-Paul Cottret ve Lucas Cruz eşlik edecek.

Cyril Despres'ten önce motosikletten ralli otomobiline geçiş yapmış olan Polonyalı ikili Merek Dabrowski ve yardımcı pilotu Jacek Cazchor, Orlen Team Toyota'larıyla katıldıkları ilk otomobil yarışında yedinci sırayı elde etmişti. Bir başka Polonyalı Adam Malysz ve Rafal Marton da yarışı onlardan altı sıra geride tamamlamıştı. Ralli kariyerinden önce Dünya Şampiyonlukları kazanmış bir kayakçı olan Adam Malysz önden çekişli SMG Buggy ile yarışa geri dönüyor ve katıldığı dördüncü Dakar yarışında ilk 10 arasında yer almayı hedefliyor.

Güney Amerikalı hayranları, Qatar Rally Team ile şampiyonluk için yarışacak olan Nasser Al-Attiyah'a büyük destek verecek. Nasser ve yardımcı pilotu Mathieu Baumel, Red Bull armalı Mini All 4 Racing araçlarıyla 2011'deki Dakar zaferlerini tekrarlamaya göz koydu.

Şampiyonluğu yeniden tatmak isteyen bir diğer isim Güney Afrikalı Giniel De Villiers. Güney Amerika'ya Toyota All Speed Team ile gelen sürücünün yanında gedikli yardımcı pilotu Dirk Von Zitzewitz olacak. İkili 2009'da kazandıkları zaferin yanı sıra tam yedi kere yarışı ilk beşte bitirdi.

2013'te ilk beşe dört araç sokarak kamyon yarışına adeta ambargo koyan Ruslar, Team Kamaz Master takımıyla bir kere daha birincilik kovalıyor. Tek bir kategoride yedi şampiyonlukla rekorun sahibi olan Takım kaptanı Vadimir Chagin mücadeleye dört ekip yollayacak. Be ekiplerin liderleri 2014 şampiyonu Andrey Karginov, 2013 şampiyonu Eduard Nikolayev, Ayrat Mardeyev ve Dimitri Sotnikov olacak.

2015 Dakar Rallisi'nin en açık kategorisi Quad yarışı olacak. Geçen yılın Rookies Cup birincisi Mohammed Abu Issa bu sefer podyumu gözüne kestirmiş durumda. Katarlı genç sürücünün gelecek için en büyük hedefi vatandaşı Nasser Al-Attiyah'ın izinden giderek motor sporlarının en zorlu dayanıklılık testini kazanmak.
Arjantin'deki seyircilerin çılgınca desteği, Şili'deki Copiapo'nun zorlu kum tepecikleri ve Bolivya'da ilk defa geçilecek arazilerle bu seferki yarış bütün zamanların en heyecanlı Dakar Rallisi olacağa benziyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Arjantin Dakar Şili Otomobil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title