Haberler

Daire Sayısında İstanbul Birinci Ardahan Sonuncu

YAPI izin istatistiklerine göre gerek yapıların toplam yüzölçümünde gerekse daire sayısında İstanbul ilk sırayı aldı.

YAPI izin istatistiklerine göre gerek yapıların toplam yüzölçümünde gerekse daire sayısında İstanbul ilk sırayı aldı. Daire sayısının en düşük olduğu üç il ise Ardahan, Hakkari ve Bayburt oldu. Türkiye'de bir yılda  750 bin 336 daire inşaa edildi.

Türkiye İstatistik Kurumunun 'Yapı izin İstatistikleri' araştırmasına göre geçtiğimiz Ocak-Aralık arasındaki bir yıllık dönemde, yapı sahipliliğine göre özel sektör 130.1 milyon metrekare ile en büyük paya sahip oldu. Bunu 16.2 milyon metrekare ile devlet sektörü ve 3.9 milyon metrekare ile yapı kooperatifleri izledi. Daire sayısı ele alındığında geçtiğimiz bir yıllık dönemde ise 750 bin 336 dairenin 683 bin 642'sini özel sektör, 47 bin 612'sini devlet sektörü. 19 bin 82'sini ise kooperatifler inşa etti.

Yapıların toplam yüzölçümüne göre 28,1 milyon metrekare ile İstanbul en yüksek paya sahip oldu. İstanbul'u 13,4 milyon metrekareyle Ankara, 8,7 milyon metrekare ile İzmir izledi. Yüzölçümü en düşük olan iller sırasıyla Ardahan, Hakkari ve Bayburt oldu.

Daire sayılarına göre, İstanbul 158 bin 709 adet ile en yüksek paya sahip il olarak belirlendi. İstanbul'u 59 bin 352 adetle Ankara ve 47 bin 35 ile İzmir izledi. Daire sayısı en az olan iller sırası ile Ardahan, Şırnak ve Hakkari oldu.

TUİK araştırmasına göre belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının 2016 yılında bir önceki yıla göre bina sayısı yüzde 5.5, yüzölçümü yüzde 7.3, değeri yüzde 15.4, daire sayısı ise, yüzde 10.6 oranında arttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Bayburt Hakkari Ardahan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title