Haberler

Daha Yeşil Bir Ayvalık İçin Kollar Sıvandı

Balıkesir’in Ayvalık Belediyesi ile TEMA Vakfı arasında varılan anlaşma gereği ilçede yeşillendirme seferberliği başlatılıyor.

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi ile TEMA Vakfı arasında varılan anlaşma gereği ilçede yeşillendirme seferberliği başlatılıyor. Başkan Gençer, bu proje kapsamında Türkiye'nin ilk 'Ekolojik okuryazar' belediye başkanı olacak.

Ayvalık'a gelerek burada belediye başkanı Rahmi Gençer ile görüşen Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (TEMA) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Orman ve Kırsal Kalkınma Bölüm Başkanı Dr. Hikmet Öztürk ve Eğitim Bölüm Başkanı Burcu Arık, kentin yeşillendirilmesi için bir dizi çalışma yapılması kararı aldı. Ayvalık Belediyesi Kırlangıç Tesislerinde gerçekleştirilen toplantının ardından ilçede yeşillendirilebilecek alanların tespiti için bir arazi araştırması yapan heyet, Ali Çetinkaya Mahallesi, sanayi sitesi karşısındaki yeni yerleşim alanları ve değişik bölgelerde incelemelerde bulundu.

Vakfın birkaç temel faaliyet alanı bulunduğunu bildiren TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, "Bunlardan bir tanesi Kırsal kalkınma projeleri ağırlıklı olmak üzere 4 çeşit projeler var onları yapıyoruz. Ağaçlandırmanın dışında eğitim çalışmalarımız bulunuyor. Bizim okul öncesi çocuklarından üniversiteliler dahil olmak üzere bütün yaş guruplarında çocukları doğaya yakınlaştırma yeteneği kazandırıyoruz. Ekolojik okuryazarlık diyoruz biz buna. Doğanın bir takım sınırları var. O sınırları bilip o sınırlara göre yaşamazsak var olamayacağız. Yani iş ona doğru gidiyor" dedi. Ekolojik okuryazar belediye başkanları aradıklarını da ifade eden Ataç, belediye ve karayollarının burada çok önemli olduğunu vurguladı. Ataç ağaçlandırmanın yanı sıra eğitimlere de çok önem verdiklerinin altını çizdi.

TEMA Eğitim Bölüm Başkanı Burcu Arık, 81 ilde bin 100 okulda 2 bin 700 öğretmenle 58 bin çocuğun vakfa dahil olduğunu ve eğitim verildiğini bildirdi.

Vakıf Genel Merkezi ile Online bağlantının da yapıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan belediye başkanı Rahmi Gençer TEMA'ya eğitim alanında Ayvalık Belediyesi olarak destek vereceklerini ifade ederek şunları söyledi; "Ağaçlandırma için iki önerimiz olacak. Şehir içindeki aktif yeşil alanımız maalesef eksik Ayvalık'ta. Çevremizde o kadar orman, kırsal alan olmasına rağmen yeşil alan bakımından zayıfız. Ayvalık'ın daha fazla nüfusun olduğu sonradan gelişen mahallelerde de bunları yapabilecek, yani yeşillendirilebilecek araziler hazır. Mahalle parkları, semt parkları terk edilmiş vaziyette. Buralar hiç bir şekilde ellenmemiş, ağaçlandırma yapılmamış alanlar. Buralarda bir çalışma yapacağız inşallah şehir içi programımızda, bir de yeni gelişen bölgelerimiz oldu Ayvalık'ta biz buralarda betona ilave kilit parke taşı döşedik fakat hiçbir ağaç yok. En azından bu bölgelerde yol kenarlarında, kaldırımlarda bayağı bir boş alan var. Kipa denen bölgemizi ve karşısında, Armutçuk'ta, Çamlık Laka bölgesi ve bir de Sarımsaklı bölgesinde yol kenarlarında ağaç yok. Yine Küçükköy'ün ana yola bağlantısı olan bir kilometrelik bölgede ağaçlandırılabilir sağlı sollu. Orasını çok önemsiyorum ben. Buralar ağaçlandırılırsa bunlar şehre güzellik katan yeşillikler. Yol kenarlarında ağaçlandırma çalışması yaparken de doğru türler seçebilmemiz lazım. Gönül istiyor ki kokusu olan ağaçlar seçelim. Ege'ye yakışsın, daha yeşil kalsın istiyoruz."

Genelde Ayvalık'ta çam ağacı dikildiğine de işaret eden Gençer, bunların büyüme süresinin çok uzun olmasından dolayı yapraklı ve hızlı yetişen ağaç türlerinin Ayvalık'ı daha çabuk yeşillendireceğini kaydetti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rahmi Gençer Deniz Ataç Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title