Haberler

Daha Önce Tanık Olmadığınız Bir Konsept: The Populist

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk bira fabrikası olan Bomonti Bira Fabrikası, İspanyol tasarım firması Lagranja Desing tarafından The Populist için yeniden düzenlenerek hayat buldu.

The Populist'in fark yaratan konseptinde fotoğraf, grafik tasarım, özel tasarım mobilya ve aksesuarlar gibi pek çok farklı unsur bir arada yer alıyor. The Populist, somut ve etkileyici bir estetikle duruşunu yansıtmış, sıcakkanlı bir mekân. 1920'lerden 1930'lara kadar süren Amerikan içki yasağı döneminden esinlenen yaratıcı konsept; duvarlarda, menülerde ve peçetelerde, boyanmış, yapıştırılmış ya da neon-ışıklarıyla yansıtılmış güçlü sloganlar olarak boy gösteriyor.

Grafik ve fotografik görsel ifadelerin ötesinde, mekânı yeni hikâyesine bağlama amaçlı başka unsurlar da göze çarpıyor. Megafon ve şişe şekilli dekoratif ışıklandırmaların yanı sıra dev bir megafon heykeli de mekana farklılık katıyor.

Altı farklı alan, altı farklı tat

The Populist, her biri farklı karakteristik özellikler taşıyan farklı bölümlerden oluşuyor. Konukları girişteki çift taraflı cam kutuda sergilenen eski bira tankları ve klasik turuncu bir Volkswagen karavana konuşlandırılmış DJ kabini karşılıyor. İkinci bölüm, megafon heykeline ve etkileyici geleneksel turkuaz çinilerden yaratılmış bar tezgâhına ev sahipliği yapıyor. Yüksek bir zemin sağlayan eski ve koyu renk tuğladan yapılmış bir harç teknesi, dış alanda bulunan pide fırınına yukarıdan bakan bir iç balkona dönüştürülmüş.

Zemin kattan 8 metre uzunluğundaki spiral merdivenlerle bağlanmış, birinci katta bir kış bahçesi bulunuyor. Sera hissi veren kristal tavan, beton duvarlar ve bitkiler misafirler için rahat ve samimi bir ortam sunuyor.

Tarihi bira fabrikasının mirasını yeni bir döneme taşıyan anlayışı ile şehrin beklentilerine cevap veren The Populist, konsept tasarımı ve craft tatları ile misafirlerini kendine özgü tarzı ile ağırlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title