Haberler

Daha Kolay Nasıl Yazarım' Konferansı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde, 'Daha kolay ve daha çok nasıl yazarım' konulu konferans düzenlendi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde, 'Daha kolay ve daha çok nasıl yazarım' konulu konferans düzenlendi.

Üniversitenin merkez kampüsündeki Tahir Karaoğuz Salonu'nda yapılan konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Cem Keskin, yayın yapma stratejileri, akademik yayın piyasasına pazarlama yaklaşımı, çok yazmanın önündeki engeller, çok yazmak için yapılabilecekler, yazı yazmayı kolaylaştıracak teknikler, yazı yazmanın temel dinamikleri konularında bilgiler verdi. Üniversitelerde makale ve metin yazma ile ilgili verilen eğitimlerin yetersizliğine dikkat çeken Keskin, şöyle dedi:

"Üniversitelerde hepiniz Türk dili dersleri alıyorsunuz. 'Ünlü uyumu nedir?' 10 bininci defa bunu öğretiyorlar. 'Ek nedir?', 'Kök nedir?' Niye öğretiyorlar? 'Bir araştırma görevlisi, bir öğrenci bunları öğrenirse çok daha iyi yazar' diye. Bu asılsız, temelsiz. Yani bize 'ünlü uyumu şu, bu' diye öğrettikleri şeyler sizin aslında yazma konusunda hiç işinize yaramayacak şeyler. Biz bu sorunla üniversitemizde de karşılaştık. İşlevsel Türk dili eğitimi vermemiz lazım. İşlevsel yazma becerilerini vermemiz lazım. Yani ekranın başına oturduğumda yazmaya nasıl başlamalıyım, nasıl oluşturmalıyım, bunu anlatalım. Noktayı nereye koyacağım, bu değil. O işin cila kısmı. Metnin, makalenin eti, kemiği nasıl olacak? Bu konuda eğitim verilmesi lazım." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Cem Keskin Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title