Haberler

Daha İyi Koşullar İsteyen Öğrencilerden Shakspeare'li Gösteri

Bursa'da Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencileri, fakülte binalarının Görükle Kampüsüne taşınması için Rektörlük binası önünde tiyatro gösterisi yaparak eylem düzenlediler. Uludağ Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Güzel Sanatlar Fakültesi'nin resim bölümü Görükle'de bulunurken, sahne sanatları bölümlerinin bulunduğu bina ise Mudanya'da öğretim veriyor. Mudanya'da birçok sıkıntı içerisinde yüksek öğrenimlerini sürdürdüklerini belirten fakülte öğrencileri Uludağ Üniversitesi Rektörlük binası önünde eylem yaptılar. Öğrenciler, okullarında kantin olmadığını, binanın fiziki koşullarının yetersiz olduğunu belirten Elif İpek Tuğrul, Güzel sanatlar fakültesinde olması gereken sahne, dekor, aksesuar, stüdyo, dans salonu, kostüm odası, banyo, soyunma odası, kantin gibi sosyal donatı alanlarından yoksunuz. Birçok eksiğimizin karşılanabileceği bir fakültede ve Görükle? de öğrenim görmek istiyoruz. Görükle'deki fakülte öğrencileri ile iletişim kuramamakta, ortak plan-proje üretememekte ve hazırlamış olduğumuz oyunları sunamamaktayız. Fakülte kurulduğu yıldan bu yana öğrencilerin hiçbir ihtiyacı karşılanmadığı gibi haklı olan talepleri, istekleri ve fikirleri yanıt bulamadan sonlandırılmaktadır. dedi.

21. YÜZYILDA İÇMEYE SU BULAMIYORUZ

Anıl Eruğur adlı öğrenci de Mudanya'da yaklaşık 7 yıllık geçmişi olan fakülte binasında eğitim hayatlarını sürdürmelerine rağmen birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Eruğur Sosyal ve çevresel problemler yaşıyoruz. Fakültemiz Bursa'nın ilçesinde bulunuyor. Diğer fakülteler merkez kampüsünde olduğu halde biz maalesef Mudanya ilçesinde diğer öğrencilerden izole bir şekilde eğitimimize devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin kurulduğu bu topraklarda 21. yüzyılda okulumuzda içmeye dahi su bulamıyoruz. Hoca anlamında, sahne anlamında fiziki eksiklikler yaşamaktayız. Merkez kampüsünden bağımsız olarak görülmesi sebebiyle kendimizi ifade edemiyoruz. Verilen sözlerin tutulmaması sebebiyle bundan önceki görüşmelerimizde rektörle, dekanlıkla görüştük, Mudanya Belediyesi ile görüştük. Taleplerimize karşılık alamadık. Bugün bu eylemi dramatik ana sanat dalı ve oyunculuk ana sanat dalı öğrencileri olarak, iki eksende buluştuk. Birincisi; ön koşulsuz konservatuar çıkışlı olmayan hocaların bize eğitim vermemesi konusunda birleştik. Görükle'de daha iyi ortamda modern Türkiye'ye yakışır bir ortamda eğitim almak için buraya geldik.

Açıklamaların ardından kostümle rektörlük önüne gelen ve dünyaca ünlü oyunları yaşadıkları sorunlara uyarlayan öğrencilerin performansı arkadaşlarından tam not aldı. Bülent Ersoy ve Nihat Doğan taklidi ile arkadaşlarını güldüren Oğuzhan Fıçılar, 'Zincire vurulmuş Prometheus 'u, Furkan Yazıcı 'Launcelot Gobo'yu, Fırat Üste isimli öğrencide 'Cyrano de Bergerac'ı sahnelerken Eren Atmaca ve Halil Sarıbaş da William Shakespeare'in yazdığı Hamlet'ten bir bölümü sahneledi. Öğrencilerin gösterisi bir grup öğrencinin sorunlarını rektör yardımcısına anlatmasının ardından olaysız biçimde sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Mudanya Görükle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title