Haberler

Daha Güçlü İtfaiye Teşkilatı Oluşturulması Gerektiğini Gördük"

Adana'nın Aladağ ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, özel öğrenci yurdunda çıkan yangında Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine yönelik iddialarla ilgili "Maalesef merdivenli ve kovalı itfaiye aracımız, yangın neredeyse bittiği sırada geldi.

İBRAHİM ERİKAN - Adana'nın Aladağ ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, özel öğrenci yurdunda çıkan yangında Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine yönelik iddialarla ilgili "Maalesef merdivenli ve kovalı itfaiye aracımız, yangın neredeyse bittiği sırada geldi. Bu, çok büyük bir eksiklik." dedi.

Akgedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın çıktığı sırada Aladağ'a 20-25 kilometre uzakta bir mahallede bulunduğunu söyledi.

Hemen olay yerine geldiğini, yurdun son katının halen yandığını gördüğünü anlatan Gedik, "Çok ciddi bir mücadele verildi. Tüm halk oradaydı. Çevrede ne kadar arazöz varsa gelmişti. Yangını söndürmeye çalıştık. Yangın söndürüldüğünde, son 3. kata girdiğimizde acı felaketi hep beraber yaşadık, gördük." diye konuştu.

Akgedik, yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin ekipman ve personel sayısı açısından "yetersiz" olduğu iddialarına ilişkin, şöyle konuştu:

"Herkes oradaki eksiklikleri gördü. Yurdun, milli eğitimin, itfaiyenin eksiğini, yangın konusundaki bilinçsizliğimizi gördü. Ben oradayken, son kata ulaşmak için çok mücadele ettik. Son kat çünkü yangının en yoğun yaşandığı kattı ve birileri 'içeride kimse yok' diyordu, birileri de içeride 10-11 kişinin olabileceğinden bahsediyordu. Israrla yukarıya girmeye çalıştık. Savcılık araştırıyor tabii bu konuyu, adli makamlara intikal etmiş. Burada kimin ihmalin var, kimin ihmali yok bunları değerlendiriyorlar. İhmali olanları mutlaka cezalandıracaklar. Burada, yangına müdahale edecek ekipman eksiğimiz var. Bunu Büyükşehir Belediyesi de görmüştür muhtemelen çünkü 3. kata çıkacak bir imkan bulamadık. Bir madencinin kovalı vinciyle son kata çıkıldı. Bunu gördük. Maalesef merdivenli ve kovalı itfaiye aracımız, yangın neredeyse bittiği sırada geldi. Bu, çok büyük bir eksiklik."

Kent merkezine uzak yerlerde ulaşım sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Akgedik, "Birilerini suçlamak için bunları söylemiyoruz ama ortada bir tespit var. Bu memlekette ev yangınlarında, özellikle kış aylarında problem yaşıyoruz." dedi.

Yerleşim yerlerinin coğrafi şartları da düşünüldüğünde Aladağ'da itfaiyenin güçlü olması gerektiğine dikkati çeken Akgedik, "Burada merkezde bir teşkilatla da olmuyor. Geniş alanda mobil ekiplerin oluşturulması lazım." ifadesini kullandı.

"İtfaiye teşkilatının ekipman eksikliğini gördük"

Akgedik, yangının her an her yerde çıkabileceğini, bu duruma karşı tedbirli olmak gerektiğini dile getirerek, "Burada itfaiye teşkilatının ekipman eksikliğini, daha güçlü itfaiye teşkilatı oluşturulması gerektiğini gördük. Olaydan itfaiye teşkilatının, milli eğitimin, yurt yönetiminin ders çıkarması lazım. Bizim de birey olarak, halk olarak hepimizin ders çıkarması lazım." diye konuştu.

Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinden bazılarında maske gördüğünü aktaran Akgedik, şunları kaydetti:

"Bir arkadaşımızın maskeyle içeriye girmeye çalıştığını gördüm. Çok fazla duman olan bir yerde çok da başarılı olamadılar. Alevdi her taraf. Yangını söndürürken şunu yaptık, çatının üzerinden su atmaya çalıştık. Başka da çaremiz yoktu. Bir merdivenle hedefi görerek su sıktığımız zaman daha farklı olabilirdi. İhmalleri savcılık araştıracak ama eksiğimizi görüyoruz. Her anlamda eksiğimiz varmış, sadece itfaiye değil. İtfaiyede ekipman eksiğini, yeterli eleman eksiğini, kalifiye eleman eksiğini görüyoruz. Yurt yönetiminin daha hassas olması gerektiğini de görüyoruz. Yangını körükleyecek malzemelerin orada kullanılmaması gerektiğini görüyoruz."

Akgedik, iki yıl önce Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşma yaptığını belirterek, "İtfaiyenin eksikliğini, Aladağ'da tek bir itfaiye aracıyla bu işin olamayacağını 2 yıl önce dile getirdim. O zaman 'merdivenli araç' demedim ama genel anlamda, kış aylarında sıkıntı yaşadığımızı ilettim, dikkate alınmadı. Büyükşehir'in imkanları nedir, ne kadarı karşılar bilmiyorum ama bu problem mi problem." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Akgedik Aladağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title