Haberler

Dağlıca Yürekleri Dağladı

Güncelleme:

Hakkari- Dağlıca'da meydana gelen terör saldırısının kamuoyuna yansıdığı saatlerde televizyon programında canlı yayın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplumda çok büyük bir moral çöküntüsü olduğunu dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, "Hep birlikte, şu partinin kaybı, şu partinin kazancı demeden; en ulvi değerlerimiz devletimizi, milletimizi ve ülkemizi korumak için hepimizin elimizi, gövdemizi, beynimizi taşın altına koymamız gerekiyor" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege TV'de canlı yayınlanan "Fuar'dan Yüz Yüze" programında gazeteci Mehmet Karabel'in sorularını yanıtladı. Program sırasında Hakkari Dağlıca'dan terör saldırısı haberinin ulaşmasının ardından bir değerlendirme yapan Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Şehitlerimize rahmet diliyorum. Toplumda çok büyük bir moral çöküntüsü var. Bu hepimizde, bütün insanlarımızda var. Mutlaka ve mutlaka akan kanın durması gerekiyor. Böyle bir coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti'nin ayakta kalması ve kalkınması, tamamen ve tamamen tüm vatandaşlarımızın birlikteliğinden, kardeşliğinden geçmektedir. Bunu mutlaka ve mutlaka, hep birlikte, şu partinin kaybı, şu partinin kazancı demeden en ulvi değerimizi devletimizi, milletimizi ülkemizi korumak için hepimizin elimizi, gövdemizi, beynimizi taşın altına koymamız gerekiyor ki selamete çıkalım. Bunu bütün vatandaşlarımızın iyi niyetle talep etmek de hepimizin hakkı diye düşünüyorum."

Tünel teknik zorunluluk

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, programda kent gündemine ilişkin sorulara da yanıt verdi. Kent içi ulaşımı ve trafiği rahatlatmak adına çok farklı boyutlarda çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Başkan Kocaoğlu, Buca-Bornova arasında yapılması gündeme gelen tünel projesinin de teknik bir zorunluluktan kaynaklandığını dile getirdi. Başkan Kocaoğlu tünel projesi ile ilgili şunları dile getirdi:

"Burada geçmemiz gereken çok önemli bir yokuş var. Güzergahta ağaçlar, kabristan gibi bir çok kısıt var ve eğim çok yüksek. Kamulaştırma maliyeti var. Bulvar standardına uymayan bir durum ortaya çıkacaktı. Bunun üzerine teknik arkadaşlarla beraber bu tepeyi tünelle geçebilir miyiz diye bir çalışma başlattık. Çalışmanın uzun süreceğini sanmıyorum ama süre vermek doğru değil."

Sahil Bulvarı'na yer altı otoparkı

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapım çalışmalarına başlanan karayolu altgeçidi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, "İzmirDeniz projesinde o tarafı çalışan arkadaşların böyle bir projesi vardı. Biz de bunun doğru alacağına, orada bir meydan olmasının kente zenginlik katacağına inanıyoruz" dedi.

Yapım çalışmaları sırasında bazı sıkıntılar yaşanmasının doğal olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Büyük kentlerde bu tür inşaat ve altyapı faaliyetlerinde bulunmak kent sakinlerine sıkıntı yaratıyor, eziyet veriyor. Mesela, metro inşaatı döneminde Hatay'da büyük sıkıntı yaşadık. Ama şimdi orası İzmir'in en gözde caddelerinden biri oldu. Bütün çalışmalar bitti, ulaşım rahatladı. Bunları yapmak, o riski almak zorundayız. O zaman hiçbir şey yapmamamız gerekiyor. Büyük Çiğli'de yaptığımız altgeçitler, Yeşillik Caddesi'nde havaalanı yolunda yaptığımız altgeçitler sırasında da, çalışırken sıkıntılar yaşandı. Ama sonunda bir nefes alınacaksa, iyi şeyler olacaksa bu sıkıntıyı hemşerilerimizle beraber çekmek zorundayız. Bizim Mustafa Kemal Sahip Bulvarı'nda yeraltı otopark çalışmalarımız da var, projeler tamamlanıyor. Mümkün olan yeşil alanların altında planladığımız projeler tamamlandığı zaman ihaleye çıkacağız. Önümüzdeki süreçte Levent Marina kavşağı da yeraltına alınacak. Bizim dönemimizde bunların yapılması gerekiyor. Biz de iyi niyetle, samimiyetle çalışıyoruz" diye konuştu.

Raylı sistemde yolcu 70 binden 650 bine çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de göreve geldiklerinde raylı sistemde 70 bin olan yolcu sayısının bugün 650 bine çıktığını hatırlarak şöyle devam etti:

"Bizim metro için aldığımız yeni çekerler geldiğinde, bu rakam 800-850 bine çıkacak. İZBAN'ın çekerleri geldi, eğer TCDD tren sıklığını 5-6 dakikaya düşürürse, orada da artı 150-200 bin yolcu taşıyacak bir kapasite var. Yani 650 bin yolcuyu mevcut hatlarla 950 bine çıkarmamız mümkün. Torbalı hattı devreye girdiğinde yolcu sayısı biraz daha artacak. İzmir'de 11 yılda trafik yoğunluğu araç sayısı kadar artmadı. Raylı sistemde taşıdığınız yolcuyu 70 binden 650 bine çıkarırsanız, trafiği o ölçüde rahatlatırsınız. Ankara Asfaltı'nın hem kuzeyinde hem güneyinde iki bulvar açıyoruz. Homeros Bulvarı'nın özellikle Buca'yı rahatlatacağına, Karşıyaka-Bayraklı-Bornova istikametini de Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nin rahatlatacağına inanıyoruz."

Köy Enstitüsü değil, Kent Enstitüsü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2009-2014 Stratejik Planı'nda yer verdikleri İzmir Kent Koleji projesi istihdam sorununa yönelik bir adım attıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, lise mezunları iş arıyor. Bu çocukların mutlaka meslek sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle üniversite ile halk eğitim ile meslek liseleri ile ilgili sektörlerle bir araya gelerek turizmden, inşaat sektörüne kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan Kent Koleji'ni hayata geçirdik. Şu anda çok sayıda kursumuz var. Bir konuda eğitim almak isteyen 11-12 kişi oluştuğunda, o eğitimi verecek kurumla hemen irtibata geçip eğitime başlıyoruz. Bunun çok önemli bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Bunu biraz daha geliştirip sanayicinin, mühendisinin, ustabaşının derslere girmesi, oralarda çocukların staj yapması ve işverenin gözlerine kestirdikleri elemanı okuldan seçip almalarını hedefliyoruz. Bu kurumlar halkevi, halk eğitim merkezi gibi.. Belki Köy Enstitüsü değil ama bir nevi Kent Enstitüsü modeli."

Hizmette ayrım yapılmaz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki 30 ilçeye de aynı nazardan baktıklarını ve hiçbirini ayırmadıklarını dile getirdi. İzmirlilerin kendisine yönelik bakış açısını da değerlendiren Başkan Kocaoğlu, şunları dile getirdi:

"Bizim toplumun tamamından oy versin vermesin, bölge farkı mezhep farkı, alt kimlik farkı gözetmeden genel kabul gören bir tarafımız var. Birincisi 'bu adam adil, ayrım yapmıyor. İkincisi namusuyla çalışıyor, üçüncüsü elinden geleni yapıyor'.. Toplumun bütün kesimlerinden bu söylemi alabiliyorsunuz. Ben hiçbir belediye başkanını ayırmıyorum. Öyle bir lüksüm de yok. Ayrım yapmak sadece Büyükşehir Belediyesi'ni ve Başkanını küçültür. Hizmette ayrım yapılmaz. Örneğin ben Ödemiş'e hizmet yapmasam, kimi cezalandırmış olurum? Orada 7 Haziran genel seçimlerinde birinci parti biz çıktık. Torbalı'da, Selçuk'ta, Aliağa'da, Kınık'ta biz çıktık. Diyelim ki çıkmadık, hiç oy vermediler, Onlar bizim vatandaşımız değil mi?"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu Dağlıca İzmir Buca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title