Haberler

Dağlarda Tek Başına

Ağrılı milli kayakçı Yonca Karademir, Slovakya'da yapılacak Universiade Kış Oyunları'na dağlarda tek başına hazırlanıyor Milli kayakçı Karademir: "Kayaklı koşuyu yapmak her yiğidin harcı değildir.

ORHAN GÜNGÖR - Slovakya'da yapılacak Universiade Kış Oyunları'na Ağrı'da hazırlanan 23 yaşındaki milli kayakçı Yonca Karademir, antrenmanlarını dağlarda tek başına yapıyor.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi milli kayakçı Karademir, katıldığı yarışlarda başarı elde edebilmek için antrenörü Erhan Dursun gözetiminde antrenmanlarına aralıksız devam ediyor.

Takım halinde yaptıkları hazırlıkların dışında zaman zaman babasını da yanına alarak dağlarda antrenman yapan Karademir, bu ay sonunda yapılacak Universiade Kış Oyunları'nda birincilik almayı hedefliyor.

Karademir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 nüfuslu bir ailenin çocuğu olduğunu, hayatının 2010 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü bünyesinde kayak eğitimi veren antrenör Erhan Dursun ile tanışmasıyla değiştiğini belirtti.

Performans olarak Türkiye'nin iyi sporcularından biri olduğunu vurgulayan Karademir, hedefinin 2018 Kore Olimpiyatları olduğunu, çalışmalarını onun üzerine yaptığını söyledi.

Doğu'da spor yapmanın ayrıcalık olduğunu anlatan Karademir, "Çünkü lisede genelde kızlar okuldan alınır ve evlendirilir. Okumasaydım spora başlamasaydım belki ben de evli olabilirdim. Şu an keşfedilmemiş çok sayıda kız çocuğu var. Benim kız kardeşlerim de evlendi. Belki ben de spora başlamasaydım bugün evli olabilir ve bugünlere gelemezdim. En büyük destekçim babam. Dağ başına tek başıma geldiğimde 55-60 yaşlarında olmasına rağmen benimle antrenmanlarıma geliyor" ifadelerini kullandı.

"Kayaklı koşuyu yapmak her yiğidin harcı değil"

Kayağın zor olduğu kadar eğlenceli bir spor branşı olduğunu anlatan Karademir, "Kayaklı koşuyu yapmak her yiğidin harcı değildir. Herkes kayak yapabilir ama kimse kayaklı koşu yapamaz. Doğu gibi bir yerde özellikle şu dağ başlarında tek başıma antrenman yapıyorum" diye konuştu.

Uzun mesafeli maraton yarışlarına katıldığını anımsatan Karademir, şöyle devam etti:

"Ciğer kapasitemiz patlayacak seviyede, ağzımızdan kan kokusu gelecek kadar antrenman ve yarış yapıyoruz. Onun en güzel yanı varış alanına gelip düştüğünde oradaki aldığın derece ayrı bir duygu. Hepimizin amacı ülke bayrağını hak ettiği, layık olduğu yere yerleştirmek. Bunun için çabalıyoruz. Kayaklı koşu dalında Balkan ikincisi, Avrupa ve Türkiye şampiyonuyum. Universiade Kış Oyunlarında iyi derece yaparak olimpiyatlara hak kazanmak istiyorum."

Antrenör Dursun da sporcusu Karademir'in kısa zamanda önemli başarılar elde ettiğini vurguladı.

Karademir'in çok azimli olduğunu, emek verdiğini vurgulayan Dursun, "Kayaklı spor branşı dünyanın en ağır spor branşlarından bir tanesi. Yonca bunu çok iyi başarıyor. Altyapıdan çok iyi kız sporcularımız var. Emek verilirse Avrupa'da başarı elde edilebilecek sporcularımız var. Doğu'da Yonca gibi keşfedilmeyi bekleyen kız çocukları var" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak ise Ağrı'nın kayak branşında üst sıralarda yer aldıklarını belirterek, "Müdürlük olarak bayan sporculara çok değer veriyoruz. Yonca Karademir kentimizi hem Türkiye şampiyonlarında hem de dünya şampiyonalarında en iyi şekilde temsil etti ve etmeye devam edecek. Bu başarılar bizi ve sporcumuzun ailesini çok sevindiriyor. Kayak sporunu daha yaygın hale getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. - Ağrı

Kaynak: AA / Spor

Slovakya Türkiye Ağrı Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title