Haberler

Dağlarca Şiir Ödülü"

Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen "Dağlarca Şiir Ödülü", düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen "Dağlarca Şiir Ödülü", düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

PEN Yazarlar Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikasının desteğiyle, Fulya Sanat Merkezinde düzenlenen törende Şükrü Erbaş "Pervane", Ömer Erdem ise "Pas" adlı kitabıyla ödül aldı.

Tören öncesi AA muhabirine açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, geçen yıl da Fazıl Hüsnü Dağlarca için bir saygı gecesi yaptıklarını söyledi.

Kendisinin de şiire ilgili olduğunu belirten Hazinedar,  "Ben politikacı olarak yarım saat konuşuyorum veya roman yazan bir yazar bir kitapta verdiği bir mesajı elbette aynı derinlikte aynı içerikte olmamakla beraber bir kaç dörtlükte bir şair verebiliyor. Şairler çok keskin çok hızlı açıkçası çok etkili bir yolu açıyorlar bize. O nedenle ben şiiri ve şairleri çok önemsiyorum. Benim de hayatıma belki en çok yön veren insanlar şairlerimiz" dedi.

Dağlarca'nın herkesin kabul ettiği bir üst sanatçı kimliği olduğunu ifade eden Hazinedar, "Bizim için Dağlarca'nın bir kaç önemli yönü var. Bir tanesi Beşiktaşlı olması ama bir semt insanı, semtin ruhunu taşıyan ve onu aktaran bir insan olmasının ötesinde, hiç şüphesiz Türk şiirinin önemli simgelerinden biri. Türk sanatına ve kültürüne yön veren insanlar vardır. Değerlerimizi bu günlere taşıyan en önemli şey kültür ve sanat. Bunun simgelerinden biri Dağlarca."

"Bizim bütün dileğimiz bu bu ödülün süreklilik kazanması"

"Dağlarca Şiir Ödülü" seçici kuruluna başkanlık yapan Doğan Hızlan törende yaptığı konuşmada, meslek hayatındaki ilk yazıyı Fazıl Hüsnü Dağlarca için yazdığına dikkati çekerek, "Tek başına bir okul olan Dağlarca'yı çok yakından tanıdım. Gerçekten çok yalnız, yalnızlığını yansıtmayan ama yalnızlığı anlaşılan bir ünlü şair. Herhalde Türk şiirinin dehalarından biri. Bizim bütün dileğimiz bu bu ödülün süreklilik kazanması" ifadelerini kullandı.

Şair Şükrü Erbaş ise kısa süre önce eşini kaybettiğini aktararak, "Bu ödülü eşim Hatice adına alacağım. Ona adamak istiyorum. Bunun için bin tane gerekçem var ama sadece bir tanesini paylaşacağım. 'Pervane'deki şiirlerin büyük bir bölümü, eşimin hastalık sürecinde yazıldı. Ben, bakımını hiçbir şekilde aksattığımı düşünmüyorum ama yine de bu şiirlerin yazılması, onun zamanından çalarak oldu diye, beni tedirgin eden bir vicdan, bir duygu var" diye konuştu.

Ödüle layık görülen bir diğer şair Ömer Erdem de dilin kendisi için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "İnsana, topluma ve elbette birbirine katıla katıla güçlenen şairler silsilesi, bugün de bize mirastır. Şimdi, buradan geriye baktığım zaman, olağanüstü bir dil ve şiir mirası bırakmış şairlerimize gönülden selam vermek ve minnet duymak borçtur" dedi.

Tiyatro sanatçısı Dilek Türker'in, Dağlarca'dan şiirler seslendirdiği gecede, Piyanist Utku Asan da Chopin ve Fazıl Say'dan eserler yorumladı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fazıl Hüsnü Dağlarca Beşiktaş Belediyesi Şükrü Erbaş Ömer Erdem Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title