Haberler

Dağınık Mahallenin İlginç Posta Kutusu

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nin Otmanlar Mahallesi'nde yerleşimin çok dağınık olması nedeniyle yaşanan posta dağıtımı sıkıntısına muhtarlık, mahalle girişine derme çatma posta kutusu koyarak çözüm üretti.

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nin Otmanlar Mahallesi'nde yerleşimin çok dağınık olması nedeniyle yaşanan posta dağıtımı sıkıntısına muhtarlık, mahalle girişine derme çatma posta kutusu koyarak çözüm üretti. Daha çok bir kuş yuvasını andıran posta kutusu görenleri şaşırtıyor.

Muğla'nın büyükşehir olmasıyla mahalleye dönüştürülen Köyceğiz'e 55 kilometre mesafedeki Otmanlar Köyü'nde yerleşimin çok dağınık olması posta dağıtımı hizmetlerinde sıkıntıya neden oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2012 yılındaki sayım sonuçlarına göre 259 hane ve 617'si kadın bin 285 nüfuslu Otmanlar Mahallesi'nde PTT hizmetleri düzenli olarak yapılamıyor. Acil posta dışındaki mektup ve diğer iletiler belirli aralıklarla mahalleye ulaştırılıyor. Muhtarlık, postacıların ve mahallelinin sıkıntısına çözüm bulmak için çareyi mahalle girişine derme çatma posta kutusu yapmakta buldu. Bir meyve kasasına yine tahtadan bir ayak yapılarak hazırlanıp, köy girişine yerleştirilen daha çok bir kuş yuvasına benzeyen posta kutusunun içine, mektupların uçmaması için büyükçe bir taş konuldu. Postacının ıslanmaması için poşet içinde bu kutuya bıraktığı mektuplar, muhtarlık ya da yoldan geçen köylüler tarafından alınıp, sahiplerine ulaştırılıyor. Turistin uğramadığı, tuvaletlerin bile evlerin dışında olduğu mahalledeki kutuyu görenler ne olduğunu anlam veremezken, posta kutusu olduğu öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemiyor. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Köyceğiz Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title