Haberler

Afyonkarahisar'da Dağda ve Açık Arazide Arama Kurtarma Tatbikatı

Güncelleme:

AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Özer, "Kanyonlarda, özellikle çok yaralanmalar oluyor ve en çok kurtarmaları bu merkezlerde yapıyoruz." dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Müdahale Dairesi Başkanı Fatih Özer, Afyonkarahisar'da dağda arama kurtarma çalışmalarına ilişkin, "Kanyonlarda, özellikle çok yaralanmalar oluyor ve en çok kurtarmaları bu merkezlerde yapıyoruz. Seçilen bölgede, dağda sarp alanlar da mevcut. Afyonkarahisar'da çok güzel bir tatbikat gerçekleştirdik" dedi.

Özer, Akdağ Tabiat Parkı Tokalı Kanyonu'nda gerçekleştirilen "Dağda ve Açık Arazide Arama Kurtarma Tatbikatı"nı izledi, ekiplerin koordinasyonunu yaptı.

Dağdan indirme ve kanyondan çıkarma çalışmalarında ekiplerin işbirliğini kontrol eden Özer, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın talimatı ile 2014 için planlanan tatbikatın başarılı geçtiğini ifade etti.

Tokalı Kanyonu'nun özellikle seçildiğini belirten Özer, şunları kaydetti:

"Kanyonlarda özellikle çok yaralanmalar oluyor ve en çok kurtarmaları bu merkezlerde yapıyoruz. Seçilen bölgede, dağda sarp alanlar da mevcut. Afyonkarahisar'da çok güzel bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikata 26 il katıldı. 100'ün üzerinde araç, 400'ün üzerinde personelle dağda arama kurtarma tatbikatını gerçekleştirdik. Dağda arama kurtarma tatbikatlarının bütün versiyonları uygulandı. Kanyonda arama, yüksekten indirme, sırtta indirme, sedye ile indirme gibi bir sürü operasyonlar burada denenmiş, uygulanmış oldu. Açık arazide arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdik."

Dağda arama kurtarma tatbikatının planlı tatbikatların dördüncüsü olduğunu anlatan Özer, Erzurum'da gerçekleştirilen çığda arama kurtarma tatbikatının ilk olduğunu ifade etti.

Tatbikatların, Samsun ve Bursa illerinde de büyük bir katılımla gerçekleştiğini dile getiren Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afyonkarahisar'da son derece başarılı bir tatbikat gerçekleştirmiş olduk. Başta UMKE olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, 112 Acil Servisi, jandarma ve diğer ekipler canla başla çalıştı. Türk Telekom ile Avea'nın seyyar baz istasyonları bize çok büyük destek sağladı. Bu tatbikatlarda kurumlar arası işbirliği çok ileri noktalara ulaşıyor. Amacımız, birliklerimizin ve illerimizin tanışması hem de kurumlar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi. Son derece başarılı bir tatbikat gerçekleştirildi." - Afyon

Kaynak: AA / Güncel

Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title