Haberler

Dağda Düşerek Yaralanan Amatör Dağcı Afad Ekiplerince Kurtarıldı

Aksaray’da Hasan Dağı’na tırmanış gerçekleştiren amatör dağcı 3 bin 100 metre yükseklikte 20 metrelik kayadan düşerek yaralandı.

Aksaray'da Hasan Dağı'na tırmanış gerçekleştiren amatör dağcı 3 bin 100 metre yükseklikte 20 metrelik kayadan düşerek yaralandı. Yaralı dağcı AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, 5 arkadaşı ile birlikte Hasan Dağı'na tırmanış gerçekleştiren amatör dağcı Emre Kutlu (22), 3 bin 100 metre yüksekliğe ulaştığında kayanın üzerinden dengesini kaybederek 20 metre yükseklikten aşağıya düştü. Düşme esnasında Kutlu, koluna ve bacağına ağır darbeler alarak yaralanırken, arkadaşları durumu sağlık ekiplerine, kurtarma için harekete geçen sağlık ekipleri de durumu Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'ne bildirdi. Bunun üzerine yola çıkan AFAD kurtarma ekipleri dağcının bulunduğu bölgeyi tespit ederek tırmanışa geçti. AFAD ekipleri kısa sürede yaralı amatör dağcıya ulaştı. Yaralı dağcıya ilk müdahale AFAD ekiplerince olay yerinde yapılırken, daha sonra ekipler yaralıyı sedye ile Hasan Dağı'ndan indirdi. Yaklaşık 2 saat süren kurtarma çalışması sonucu yaralı aşağıda bekleyen 112 Acil Yardım ekiplerine teslim edilirken, Aksaray Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aksaray 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title