Haberler

Dağcılık İl Temsilciliği'nden Dağcılık Faaliyetlerine Davet

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kayseri İl Temsilciliği, 2014 yılı faaliyet programını açıklayarak, tüm Kayserili doğaseverleri, kısa mesafeli trekking yürüyüşlerine ve tırmanış faaliyetlerine katılmaya davet etti. Tüm faaliyetlerin yetkili eğitmenler ve uzman dağcılar nezaretinde gerçekleştirileceğinin altını çizen İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, Kayserili tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya ve dağcılık sporuna destek vermeye çağırdı.

5 Ocak Pazar günü Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü ile başlayan etkinlik takviminin ikinci programında 19 Ocak Pazar Günü, Kayseri Lifos Dağı tırmanış etkinliği düzenleyeceklerini belirten Türkiye Dağcılık Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, dağcılık sporuna katılmak isteyen fakat bu konuda kendisini hazır hissedemeyen tüm gönüllüleri, düzenlenen etkinliklere katılmaya davet etti. Etkinliklerin tamamının yetkili eğitmenler ve uzman dağcılar kontrolünde gerçekleştirileceğini de belirten Yılmaz, dağcılık ve trekking sporunun gerekli önlemler alındıktan sonra, en güvenilir ve sağlıklı spor dallarından bir tanesi olduğunu ifade etti. Doğaya ve doğa sporlarına ilginin her geçen gün arttığının altını da çizen Yılmaz, özellikle genç nüfusun, hem sağlıklı spor yapmak hem de vakitlerini doğa ile iç içe geçirmek isteğiyle bu spor dalını her geçen gün daha da benimsediklerini söyledi.

Mevsim şartlarına uygun kıyafet ve ayakkabı seçimi ile bu sporun ciddi sağlık sorunu olmayan herkes için çok faydalı olduğunu da söyleyen İsmail Yılmaz, özellikle kilo vermek isteyen, doğa ile iç içe olmayı benimseyen ve dağcılık sporuna katılmak isteyip te kendisini hazır hissetmeyen herkesi, dağcılık faaliyetlerine katılmaya davet etti.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kayseri İl Temsilciliği'nin Profesyonel dağcılar için hazırladığı etkinlik takviminin bu haftaki faaliyeti Aksaray Hasan Dağı Kış Zirve Tırmanışı ile sona ererken, 15-16 Şubat tarihleri arasında ise Erciyes Dağı Abdülmecit Doğru ve Ahmet Bilge Anma Tırmanışı ile devam edecek. 19-23 Şubat tarihleri arasında Rize Kaçkar Dağları'na tırmanacak olan dağcılar, 8-9 Mart tarihleri arasında ise Antalya Kızlar Sivrisi kış tırmanış faaliyetine katılacak.

İl Temsilciliğinin doğaseverler ve ilk kez katılacaklar için hazırladığı 2014 yılı trekking faaliyet programı ise şöyle:

2014 YILI OCAK AYI

1-) ERCİYES DAĞI 5 OCAK PAZAR SARIKAMIŞ ŞEHİTLER ANISI YÜRÜYÜŞ

2-) LİFOS DAĞI 19 OCAK PAZAR TIRMANIŞ

2014 YILI ŞUBAT AYI

1-) ALİ DAĞ 2 ŞUBAT TIRMANIŞ

2-) KOÇ DAĞI 16 ŞUBAT TIRMANIŞ

2014 YILI MART AYI

1-) YILANLI DAĞI 2 MART TIRMANI)Ş

2-) TEKKE DAĞ (İNCESU) 16 MART TIRMANIŞ

2014 YILI NİSAN AYI

1-) HİSARCIK KIRLANGIC VADİSİ 6 NİSAN YÜRÜYÜŞ

2-) SARIGÖL YAYLASI 20 NİSAN YÜRÜYÜŞ

2014 YILI MAYIS AYI

1-) BAŞDERE HODUL DAĞI 4 MAYIS YÜRÜYÜŞ

2-) ERCİYES SÜTDONDURAN YAYLASI 18 MAYIS

2014 YILI HAZİRAN AYI

1-) BAKIR DAĞLARI 7-8 HAZİRAN

2-) AKSARAY HASAN DAĞI 22 HAZİRAN

2014 YILI TEMMUZ AYI

1-) YILANLI DAĞI İFTAR PROĞRAMI 13 TEMMUZ

2-) ERCİYES TEKİR YAYLASI İFTAR PROĞRAMI 27 TEMMUZ

2014 YILI AĞUSTOS AYI

1-) 1999 MARMARA DEPREMİNİN ANISINA ERCİYES TIRMANIŞI 9-10 AĞUSTOS

2-) HACER ORMANLARI VE YEDİGÖLLER FAALİYETİ 22-23-24 AĞUSTOS

2014 YILI EYLÜL AYI

1-) FETHİYE ÖLÜ DENİZ (KÖYCEĞİZ DURMUŞ MÜFETTİŞİN KÖYÜ) 4-5-6-7 EYLÜL

2-) MELİKGAZİ KALESİ ŞİRVAN DAĞI YÜRÜYÜŞ (PINARBAŞI)21 EYLÜL

2014 YILI EKİM AYI

1-) ERDEMLİ VADİSİ VE KÖYÜ 12 EKİM

2-) YOZGAT ÇAMLIĞI MİLLİ PARKI 25-26 EKİM

2014 YILI KASIM AYI

1-) YILANLI DAĞI YEŞİL VADİDEN ZİRVE TIRMANIŞI 9 KASIM

2-) LİFOS DAĞI SERÇEL YAYLASI 23 KASIM

2014 YILI ARALIK AYI

1-) ALİ DAĞI TIRMANIŞI 7 ARALIK

2-) YILANLI DAĞI KOYUN BABA TIRMANIŞI 22 ARALIK - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Dağcılık Federasyonu İsmail Yılmaz Erciyes Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title