Haberler

Dağcılar Maden Ocağını Gezdi

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'a gelen dağcılar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Ocağı'nı gezdi.

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'a gelen dağcılar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Ocağı'nı gezdi.

İstanbul'dan gelen Poyraz Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 22 kişi, madenci ceketi ve çizmesi giyip, baret takarak ocağa indi.

TTK Maden Yüksek Mühendisi Sefa Elibol, taş kömürü ocaklarının jeolojik yapısı ve çalışma koşullarının yanı sıra iş güvenliği ve işçi sağlığı konularında ziyaretçilere bilgi verdi.

Maden ocağı yanında yapımı süren Maden Müzesi'ni de gezen kulüp üyelerine, Maden Müzesi danışmanı Ekrem Murat Zaman tarafından da yapılan çalışmalar anlatıldı.

Poyraz Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü sorumlusu Şeniz Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, madencilerin çalışma koşullarını yerinde görmek için Zonguldak'a gezi düzenlediklerini söyledi.

Hayati tehlikeyle ailelerini geçindiren insanların çalışma şartlarını görmenin çok farklı duygular hissettirdiğini belirten Uzun, "Yapımı devam eden müzeyi görüp, onun heyecanını paylaştık. O bize çok büyük bir zevk ve huzur verdi. İnsanların emeklerini ortaya koyarak yerin altından çıkanları göstermeleri ve buna emek sarf etmeleri beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Kulüp üyesi Abdullah Değirmenci de ilk kez bir madene girdiğini, kömür üretim koşullarından etkilendiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title