Haberler

Dağcılar Gazeteciler İçin Zirve Yaptı

Berit Dağcılık Kulübü Başkanı Fahri Yılmaz organizasyonda bu yıl ikincisi düzenlenen Berit Dağı zirve tırmanışı, çalışan gazetecilere adandı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle 3 bin 54 metre yüksekliğinde olan Berit Dağı zirve tırmanışına Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca başta olmak üzere 14 ilden 12'si bayan 48 sporcu katıldı.

10 Ocak 2016 tarihinde 03.45-16.00 saatleri arasında süren tırmanış sonunda zirvede dev Türk Bayrağı açıldı.

18 kilometrelik tırmanış rotasını 12 saatlik zaman diliminde tamamlayan dağcılar arasında olan 67 yaşındaki Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca performansıyla, sporun insan hayatındaki önemini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Tırmanış hakkında İHA'ya konuşan Berit Dağcılık Kulübü Başkanı Fahri Yılmaz, "İkincisini düzenlediğimiz Berit Dağı tırmanışına Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca bey başta olmak üzere 14 ilden 48 sporcu katıldı. 12 saat süren zorlu rotada yer yer çığ tehlikesi yaşandı. Alınan önlemlerimiz sayesinde gurubumuz bu zorlu tırmanışı başarıyla tamamladı. Kahramanmaraş'ta kış sporlarının gelişmesi ve tanıtımı için bu tür etkinleri düzenlemeye devam edeceğiz. Bizler bu spora gönül veren arkadaşlarımızı beraber hareket etmeye davet etmeye, aynı çadırı paylaşmaya davet ediyoruz. Dağcılık sporunu Kahramanmaraş'ta genç nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Bu anlamda faaliyetlerimiz devam edecek" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Alaattin Karaca Kahramanmaraş Fahri Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title