Haberler

Dağ Yöresi Madenciliğin Kalbi Olacak

Senelerdir Türkiye'nin mahrumiyet bölgesi olarak bilinen Bursa'nın dağ yöresinde yer altındaki gizli hazineler gün yüzüne çıkarılıyor. 500 milyar dolarlık mermer rezervi bulunan Orhaneli ilçesinin Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, kuracakları Maden Organize Sanayi Bölgesi'ne daha şimdiden yatırım yapmayı planlayan 65 firma olduğunu bildirdi.

Orhaneli Belediyesi ve Orhaneli Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Orhaneli Maden OSB' konulu toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Orhaneli Kaymakamı Abdulhalim Can ve ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı. Duran, artık ülkelerin yerine şehirlerin yarıştığı bir dönemde kentin sürdürülebilir büyüme ve kalkınma hedefleri için çalıştıklarını ifade etti. İlker Duran, üretim planını iyi yapan, sektörü doğru ve verimli üretime yönlendiren, hepsinden önemlisi çevreye ve doğaya saygılı bir model geliştiren tüm projeleri bundan sonraki süreçte destekleyeceklerini kaydetti.

Bursa'nın ilçeleriyle birlikte büyüyüp kalkınmasına büyük önem verdiklerini anlatan Duran, Orhaneli Maden OSB'nin bölgede istihdamı artıracağını ve tersine göç hareketinin başlamasına öncülük edeceğini dile getirdi. Duran, "Orhanelimiz ve çevresi, Türkiye'nin en zengin maden yataklarına sahip bölgelerin başında geliyor. Ancak hem dağ bölgesi hem ülkemiz bu zengin rezervlerden faydalanamıyor. Yapılan araştırmalarda bölgede milyarlarca dolar maden rezervi olduğu tespit edildi. Madencilik alanındaki çalışmaların ihtisas organize sanayi bölgesi kimliği ile gerçekleştirilmesi, bu alandaki üretimin disipline edilmesini ve bölgenin kanayan yarası olan işsizlik sorununa da merhem olacağına inanıyorum" diye konuştu.

65 FİRMA YATIRIM İÇİN BEKLİYOR

MADSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Durmaz, Maden OSB'nin projeleri ve detayları hakkında brifing verdi. Durmaz, Orhaneli Maden OSB'ye 65'e yakın firmanın yatırım yapmak için beklediğini kaydetti. Durmaz, bölgede madencilikle ilgili meslek lisesi veya meslek yüksekokulu açılmasını da hedeflediklerini kaydetti.

Tatlıoğlu, Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolara yakın maden rezervinin olduğunu dile getirdi. Bu rakamın asla abartı olmadığını dile getiren Tatlıoğlu, Maden OSB'nin ilçeye yapılması durumunda bölgede hareketliliğin artacağını anlattı. Tatlıoğlu, "Madenlerimizi işleyerek gönderirsek, Türkiye ekonomisine büyük destek sağlanacaktır. Bizim hedefimiz ülkemize ve ilçemize hizmet sağlamaktır. Bu ülkeyi büyütmek istiyoruz. Hep beraber ilçemiz için çalışıyoruz. Bir yola çıktık. İlçemizin kaderini değiştirmek için çıkılan bir yol. Herkesi ve her kesime ihtiyacımız var. Biz bu ülkenin çocuklarıyız. Bu ülkenin temel taşıyız. Büyümek ve yükselmek istiyoruz. Bu yolda bizim yanımızda olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Bursa Büyürse Türkiye Büyür mottosuyla hareket eden BTSO'nun her zaman kendilerine destek verdiğini söyledi. Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veli Koç ise, Orhaneli Maden OSB'ye ilişkin mermer depolanlaması, su kaynaklarının kullanımı, enerji kaynaklarının tüketimi ve OSB süreci gibi konularda görüşlerini paylaştı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İrfan Tatlıoğlu Orhaneli Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title