Haberler

Dağ Yolunda Heyelanla Baş Edilemeyince Tünel Yapılacak

Bursa ile dağ ilçelerini birbirine bağlayan yol projesi tekrar değişti.

Bursa ile dağ ilçelerini birbirine bağlayan yol projesi tekrar değişti. Heyelanla baş edilemeyince Misi'den itibaren iki tünel yapılmasına karar verildi.

Bursa'yı dağ ilçelerine bağlayan kara yolunun Misi ve Doğancı mevkilerindeki heyelanlarla baş edilemeyince proje tekrar değiştirildi. İlk başta iptal edilen tünel projesine geçilme kararı alındı. AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, mevcut yol projesinin tamamen değiştirildiğini belirtti. Torun, "Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ilçeleri ile Osmangazi'nin dağ köylerinin yol konusunda ciddi sıkıntıları vardı. Bu sıkıntıların aşılmasına yönelik Doğancı barajına kadar olan etap ile ilgili yol yapım çalışmaları başlatıldı ve belli bir noktaya getirildi. Ancak Misi yakınlarında meydana gelen heyelan dolayısıyla proje neredeyse durma noktasına geldi. Yapılan incelemelerde heyelan tehlikesinin beklenenin üzerinde olduğu anlaşılınca, proje sil baştan değiştirilerek, baraja kadar olan kısmı tünellerle geçme kararı alındı. Karayolları'ndan aldığım bilgilere göre, Misi'den itibaren 4100 metrelik kısma biri 1280 ve diğeri 400 metrelik iki tünel, 280 metre viyadük ve 30 metrelik köprü yapılacak" dedi.

Dağ yöresinin yol meselesinin tünelle çözüme kavuşacağını ifade eden Torun, bir sonraki aşamada ise yöre halkının İncebel olarak bildiği çile yolunun tünel marifetiyle aşılması için çalışma yapılacağının altını çizdi. İlk etap olan baraja kadar olan kısmın 2017 sonunda bitirilmesi hedefleniyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ak Parti Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Bursalı:

Kelesli olarak güzel bir proje çok seviniyoruz. artık o virajlar kalkmalı. belki kazaların önüne geçilir. trafik çok rahatlar. yetkililere teşekkür ederiz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title