Haberler

Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Murat Dağı'nda Yapıldı

Üçüncü Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Kütahya'nın Gediz İlçesine bağlı Termal Turizm Merkezi Murat Dağı'nda yapıldı.

Üçüncü Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Kütahya'nın Gediz İlçesine bağlı Termal Turizm Merkezi Murat Dağı'nda yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Gediz Kaymakamlığı, Gediz Belediye Başkanlığı ve Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Üçüncü Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım seçmeleri, 2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı'nın 1450 rakımlı Kıcıroğlu Yaylası'nda saat 09.30'da başladı. Milli Takım seçmelerine 47 ilden toplam 201 sporcu katılırken, 45 hakem ve 38 personel de yarışmalarda görev yaptı.

Kıcıroğlu Yaylası'ndaki termal turizm merkezi ile Sarıçiçek Yaylası'ndaki kayak merkezi arasındaki dağlık bölgede Genç Bayanlar, Genç Erkekler, Büyük Bayanlar ve Büyük Erkekler kategorilerinde yapılan dağ koşusu yarışmaları, birçok sporsever tarafından ilgiyle izlendi. Çekişmeli geçen seçmelerde Yıldız Kızlar kategorisi 3 bin 800 metre koşusunda Van'dan Bahar Atalay birinci, Kayseri'den Burcu Subatan ikinci ve Erzurum'dan Songül Arslan üçüncü oldu.

Yıldız Erkekler 4 bin metre koşusunda Ağrı'dan Abdullah Yorulmaz birinci, aynı ilden Ömer Günen ikinci ve Mardin'den Davut Sasa üçüncülüğü elde etti.

Genç Bayanlar 4 bin metre koşusunda ilk üçe sırasıyla Samsun'dan Sedef Kantekin, Aydın'dan Fadime Sarı ve Diyarbakır'dan Remziye Temel girdi.

Genç Erkekler 8 bin metre koşusunda ise Van'dan Rıdvan Yılmaz birinci olurken Kocaeli'nden Turgay Bayram ikinci ve Ağrı'dan Fırat Pişket üçüncü sırayı aldı.

Büyük Bayanlar 8 bin metre koşusunda ise Eskişehir'den Duygu Boyan birinci, Ağrı'dan Sevim Akbay ikinci ve Aksaray'dan Hülya Baştuğ üçüncü olarak ipi göğüsledi.

Büyük Erkekler 10 bin metre koşusunda ise sıralama Van'dan Deniz Kazan birinci, Mardin'den Akif Kitir ikinci, Afyonkarahisar'dan Nuri Kömür üçüncü oldu.

Yarışmaların sonunda kategorilere göre dereceye giren sporculara, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Ali Aksu ve diğer protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi. - Tahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Dağı Termal Gediz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title