Haberler

Dağ'dan Urfaspor Taraftarına Çağrı

Güncelleme:

PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'da teknik direktör Hüseyin Dağ, takımın son durumu ile ilgili Gazete İpekyol'a yaptığı değerlendirmede özellikle sarı-yeşilli taraftara seslenerek, Urfa halkının 7'den 70'e takımına destek vermesi gerektiğini söyledi.

Takımdaki eksik futbolculardan gruptaki diğer kulüplere kadar her türlü konuya değinen Dağ, "Ligde dengeler hala belli değil. Şimdiden gruba bakarak kimin şampiyon olacağını ve kimin ligden düşme kotasında olacağını kestiremezsiniz" dedi.

Urfaspor'un başarısı için de futbolcunun, yönetimin, medyanın ve taraftarın bir bütün olarak hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Dağ, "Kimsenin şüphesi olmasın. Urfaspor çatısı altındaki herkes bu takımın bu ketin daha iyi yerlere gelmesi için mücadele ediyor. Bu mücadelede tüm bir şehir olarak hareket edersek başarıyı yakalamak bizim için daha yakın olur" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

İşte Gazete İpekyol'un Dağ ile yaptığı röportaj:

Hocam, son oynanan Yeni Malatyaspor maçını değerlendirir misiniz?

Son oynadığımız Yeni Malatyaspor maçı bizler için çok kötü oldu. Her ne kadar ilk 45 dakika boyunca iyi bir oyun ve güzel bir mücadele çıkardıysak ta yaptığımız bir hata ve sonrasında gelen golle birlikte morallerimiz çöktü.

Direkten dönen toplarımız vardı. O gün şanssız günümüzdeydik. Bir sürü pozisyon üretmemize rağmen bir türlü gol yolunu maalesef bulamadık. Oynadığımız oyun da skoru hiç yansıtmadı. Çünkü oynadığımız oyunla bu mağlubiyeti hak etmedik. Ama dediğim gibi bir kaza oldu. İnşallah bunu Alanya maçında telafi edeceğiz.

Önümüzdeki Alanya maçı için hedefiniz ne?

Önümüzde şimdi 6 maçımız var. Ortada da bir 18 puan. Biz bu 18 puana talibiz. Dediğim gibi biz Alanya'ya galibiyet için gidiyoruz. Oradan da Allah'ın izniyle galip geleceğiz diye düşünüyorum. Hazırlıklarımız da bu yönde. Bir de sakatlarımız var, o canımızı sıkıyor. En son maçta Şaban düştü ve dirseğinde çatlak oluştu. Alternatifi olmayan bir kadromuz için bu biraz kötü oldu. Bunun yanı sıra olmaması gereken sakatlıklar mesela Veli'nin sakatlığı. Bunların eksikliğini yaşıyoruz ama Fevzi'nin düzelmesi antrenmanlara çıkması diğer yandan bizi mutlu etti. Elimizde olan arkadaşlarla en iyi 11'i çıkarıp ve Alanya'yı yenmek için hazırlıklarımıza devam ediyoruz.

Bu arada Fevzi Alanya maçına yetişir mi?

Fevzi şimdi antrenmanlara çıkıyor. Tabiî ki daha hazır değil ama sağlığına kavuşması, aramıza dönmesi güzel. Formuna girdiği ve hazır olduğu zaman Fevzi değerlendirilecektir.

Takımın genel anlamda sezon için hedefi ne?

Bu yıl Süper Lig'e çıkmak basit. Gerçekten iyi bir planlama ve ardından istikrarı yakalamakla birlikte Süper Lig bu sezon için çok zor değil. İstikrar dediğim takım da mesela Antep Büyükşehir Belediyespor. Takım geçen yıl kadrosunun bir kısmını korudu, aynı teknik hoca ile yoluna devam etti ve şuanda geçen hafta mağlup olmalarına rağmen istikrarlı bir şekilde gidiyorlar. Elazığspor futbolcularıyla geçen yılki hocalarıyla devam etti. Kayseri ilk bir iki hafta mağlup oldu, ondan sonra hiç mağlup olmadan alıp direk gitti. Ama bu yılki Süper Lig'den düşen takımlara bakın Balıkesir durumu iyi değil. Karabük, Erciyes en altta. Bu yıl tam Süper Lig'e çıkmak için aslında çok iyi bir avantaj. Takımlar da birbirlerine denk. Bu ligde herkes birbirini yenebilir. Ondan dolayı da makas açılmıyor. Bizim bu kadar olumsuzluğa rağmen şuanda liderle aramızda çok da büyük bir puan farkı yok.

Gruptaki takımlar arasında bir denge var mı?

Yani lider 3 maç kaybettiği takdirde ve biz 3 maç kazandığımız takdirde denge sağlanıyor. Aslında grupta fazla bir kopma yok. En alttaki takımın bile 8 puanı var. Onun bile ligden koptuğunu ben sanmıyorum. Çünkü bu ligde her an her şey olabilir.

Futbolda başarının temel unsurları sizce ne olabilir?

Yönetimde ve kadroda istikrarı yakalayan, sorun yaşamayan, taraftarlarıyla, şehri ile medyasıyla bütünleşen takımlar muvaffak oluyor ve ligi götürüyor. İş birlik, beraberlikten geliyor. Başarıyı yakalamak için önce kentin ileri gelenleri, taraftar, medya, yönetim ve futbolcu bunların hepsinin bir araya gelmesi lazım. Bunların biri eksik olduğu zaman başarıyı yakalayamazsınız. Yani bunlar hepsini bir bütün olarak ele almak gerekir.

Şimdi bakıyoruz Şanlıurfaspor'a; taraftarımız bizden kopuk, futbolcu çevre bizden kopuk. İşin gerçeği birbirimizden kopuğuz ama taraftar demek bir takımın taraftarı olmak, taraf tutmak demektir.

Bizim tarafımız; Urfaspor çalkalanabilir tamam, kötü günler geçirebilir ama bizim onun yanında olmamız lazım. Bizim ilelebeten bu takımın yanında olmamız bize yakışır.

Taraftarın maçtaki eylemi futbolcularda çok büyük etki yapıyor mu?

Tabi futbolcuyu etkiler, sen orda futbolcuyu alkışlayacağına futbol bir seyir oyunu moral motivasyon oyunu. Biz ne kadar sahayı hazırlıyorsak; motivasyon göstertip seyircinin de olmadığı bir yer de kendi seyircinin de seni motive etmediği zaman muhakkak senin motivasyonun küçük düşer. Ama seyirci olarak futbolcunu alkışladığın zaman, ona destek verdiği zaman o futbolcu ikinci bir şut atma cesareti gösterecek. Şimdi sen onun cesaretini kırarsan, o topa vurmaya bir daha cesaret edemez. Taraftar olarak sen onu cesaretlendireceksin. Birçok maçta bir bakıyorsunuz ki son anda top kale direğinden dönüyor. Başarı ya da başarısızlığımız o topun 5 santim daha aşağı gitmesine bağlı oysa. Gitse gol olacak, yani aşağı gitse alkışlanacaksın. Öte yandan 5 santim yukarı gitse direğe değse başarısız olacaksın. Biz bir maç için haftalarca emek harcıyoruz. Futbol böyle bir şey. Yani çoğu zaman bütün kaderimiz inanın 5 santime bağlı.

Urfa halkına neler söylemek istersiniz?

Herkesin Urfaspor'u sahiplenmesi lazım. Urfaspor bizim bir tek sosyal eğlencemiz. Deşarj olduğumuz bir yer. Bunu sahiplenmemiz lazım. İyi ve kötü günde bu böyle olmalıdır. En azından ben böyle düşünüyorum. Sadece insanları eleştirmekle hiç kimse bir yere varamaz. Tabiî ki olumlu eleştiriler olacak, haklı eleştiriler olacak ama ne diyor 'ben varsam her şey güzel ben yoksam her şey bir an olsun' mantığı da yanlıştır. Sonuç olarak bu kentin 7'den 70'e her kesimi bu takımın sahibidir. Takımını iyi veya kötü günde sahiplensin. Biz şunu biliyoruz ki gönül koyan taraftarla ancak başarı sağlanır. Taraftarımızın da bizi iyi ve kötü günümüzde desteklemesini istiyoruz.

HÜSEYİN DAĞ KİMDİR?

1968 Şanlıurfa doğumlu olan Hüseyin Dağ, futbola 1979 yılında Keçespor'da başladı. Ardından 1986 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor'a transfer oldu. 1992 yılında ise Şanlıurfaspor'a transfer olan Dağ, Urfaspor'da oynadığı sezonda 3. Lig'de şampiyonluk heyecanı yaşadı. 1997 yılında sakatlığından dolayı futbolu bıraktı. 1999 yılından itibaren de antrenör olarak görev yapmaya başladı. Şanlıurfaspor'un her kademesinde ve antrenörlük görevinde bulunan Hüseyin Dağ, birçok kez de Teknik Direktörlük yaptı. Dağ, evli ve 5 çocuk babası.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yeni Malatyaspor Şanlıurfaspor Hüseyin Dağ Alanya Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title