Haberler

"Daf/kapan" Her Cumartesi Cihangir Sahne'de

Tiyatro Avesta yapımı Aydın Orak'ın yazdığı Daf/Kapan oyunu sezon boyunca Cihangir Sahne'de perdelenecek Tiyatro Avesta yapımı Aydın Orak'ın yazdığı Daf/Kapan oyunu sezon boyunca Cihangir Sahne'de perdelenecek...

Tiyatro Avesta yapımı Aydın Orak'ın yazdığı Daf/Kapan oyunu sezon boyunca Cihangir Sahne'de perdelenecek Tiyatro Avesta yapımı Aydın Orak'ın yazdığı Daf/Kapan oyunu sezon boyunca Cihangir Sahne'de perdelenecek. 6 Ekim'de ilk gösterimini yapan Kürtçe oyun, her Cumartesi 20.30'da Türkçe üstyazılı seyirci karşısında olacak.

Dilan Güçer, Remzi Pamukçu ve Aydın Orak'ın rol aldığı Daf'ın ilk gösterimi 18. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleşti. Daf, Ekim ve Kasım ayları boyunca her Cumartesi günü Taksim Cihangir'de bulunan Cihangir Sahne'de perde açacak. Biletler MyBilet ve oyun günü sahneden alınabilecek.

-KAPAN METAFORU VE SINIR-

Oyunun içeriği şöyle:

"Bir sınırda dünyanın herhangi iki askeri, nöbet esnasında birbirleriyle çatışmaları, tartışmaları, mayın ve ölümlerle bir sınır sendromuna dönüşüyor. Korudukları anlamsız bir sınır. Başkaları için kurdukları bir kapan. Bu kapanın zaman ilerledikçe zihinlerindeki kapan olduğunu fark etmeleri ve bu dönüşümün usulca yayılması, içine sürüklendikleri bir büyük yalana eviriliyor. Onlar tahakküm kuran kişi veya sistemlerin hiçbir zaman özgür olamayacaklarını anlamayacak kadar gözü kara ve öfke dolular. Onlar ellerindeki silaha, korudukları sınıra, girdikleri zihinsel kapana alıştıkça yabancılaşır, yabancılaştıkça alışırlar. Şiddetin sıradanlaştığı, ölümün basitleştiği, bireyin elinde silahla vahşileştiği an mazlumun hiçleştiği andır. Bireyin bireye, zihnine koyduğu ve hapsolduğu sınır/kapan metaforunun parçalanma eylemidir Daf oyunu."

-TİYATRO AVESTA ONUNCU YILINDA-

Tiyatro Avesta 2003 yılında Aydın Orak ve Cihan Şan öncülüğünde kuruldu. Avesta 2005'te Gogol'un Bir Delinin Güncesi oyununu Aydın Orak'ın çevirisiyle yurtiçi-yurtdışında dört yıl boyunca sahneler. 2007'de Aziz Nesin'in Sen Gara Değilsin oyununu Turgay Tanülkü rejisiyle sahneler. 2008'de Cihan Şan'ın yazdığı Musa Anter'in yaşamını anlatan Araf/İki Ülke Arasında adlı tek kişilik oyununu Aydın Orak yönetip oynuyor. Araf İsveç, Avusturya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'nin birçok il ve ilçesinin yanı sıra Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nde sahnelenir. Oyun XI. Direklerarası Tiyatro Seyircileri Ödülleri'nce Tek Kişilik Prodüksiyon Ödülü alır ve Tiyatro Tiyatro Ödülleri'ne aday gösterilir. Araf sahnelenmeye devam ediyor. Avesta, 2009'da Harold Pinter'in Dağ Dili ve Mehmed Uzun'un Bir Yiğidin Ölümü adlı iki ayrı eseri Bir Dilin Ölümü adıyla Aydın Orak'ın rejisiyle çapraz kurguyla sahneler. Aydın Orak'ın yazdığı Daf/Kapan oyunu da sahnelenmeye devam ediyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cihangir Pamukçu Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title