Haberler

Daeş Üyeliği" Suçlamasına 6 Yıl 3 Ay Hapis

Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e katıldığı iddiasıyla "terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanan Musa Göktaş'a, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e katıldığı iddiasıyla "terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanan Musa Göktaş'a, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Musa Göktaş (37) ile avukatı katıldı.

Duruşmada, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığının "DAEŞ'in terör örgütü olarak değerlendirildiğine" yönelik yazısının dosyaya geldiği tutanağa geçirildi.

Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen, esas hakkındaki görüşünde, Göktaş'ın daha önce Ankara'da çalışırken, 2 oğluyla 8 Ekim 2014'te Adana, Gaziantep ve Kilis'e gittiğini, Erbeyli hudutlarından Suriye'ye geçerek, DAEŞ'e katıldığını ifade etti.

Sanığın, 28 Ocak 2015'te Türkiye'ye dönüşünde yakalandığı ve "kendi dini inanç ve düşüncelerine uygun ortam araştırdığını, bu nedenle DAEŞ kontrolündeki bölgeye gittiğini" söylediğini anlatan Türközmen, örgütün Niğde Ulukışla'da güvenlik güçlerine yönelik eylemde bulunduğunu, Süleyman Şah Türbesini kuşattığını, Musul Başkonsolosluğu görevlisi 49 kişi ile 32 Türk tır şoförünü Kuzey Irak'ta alıkoyduğunu hatırlattı.

Türközmen, sanık Göktaş'ın örgüte katılmak için Suriye'ye geçtiğini ancak eyleme katılmadığını belirtti. Bilgisayarının kayıtlarından ve üzerindeki dokümanlardan DAEŞ üyesi olduğunun anlaşıldığını aktaran Türközmen, sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmasını, Yargıtay aşaması ve tutuklu kaldığı süre gözetilerek, mağdur olmaması için hükümle birlikte tahliyesini istedi.

Sanık Göktaş söz alarak, "Niğde olaylarını yapanlarla aynı koğuşta kalıyorum. Onlar IŞİD'i reddediyorlar. Herkesi reddediyorlar. Harici zihniyetindeler. IŞİD'i de beni de kafir olarak görüyorlar" dedi.

Göktaş, savunmasında da pişmanlığını dile getirdi.

Mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uyguladıktan sonra Göktaş'ı "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdıklarını ve yurtdışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdiklerini açıkladı.

İddianamede, Göktaş'ın, ikiz çocuklarıyla Ekim 2014'te Suriye'ye gittiği, burada 3-4 ay kaldıktan sonra Türkiye'ye girdiğinde gözaltına alındığı belirtiliyor ve DAEŞ terör örgütüne üye olmak suçundan cezalandırılması isteniyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title