Haberler

Daeş'in Rehin Tuttuğu Peşmergeler

DAEŞ'in elindeki 17 Peşmergenin kurtarılması için rehine yakınlarının, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile merkezi Irak hükümetine verdiği süre doldu. Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, tutsak Peşmerge aileleriyle görüşerek herhangi bir olumsuz eylem yapmamalarını ve sabırlı olmalarını istedi.

Vali Kerim, günlerdir DAEŞ'in elindeki yakınlarından haber alamayan ailelerle bir saat süren görüşme yaptı. Kerim, görüşmenin ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Peşmergeleri kurtarmak için tüm yolları deneyeceğiz. Elimizde DAEŞ militanları var. Morglarda cesetleri bulunuyor. Bunlarla takas yapmaya hazırız. Hatta gerekirse fidye karşılığında da Peşmergeleri kurtarmaya hazırız. Ancak kötü olan şu ki elimizdeki militanların DAEŞ için bir kıymeti yok" dedi.

Tutsak Peşmergeleri kurtarmak için operasyon yapmayı düşündüklerini ifade eden Kerim, ancak "canları tehlikeye girer" diye bundan da vazgeçtiklerini dile getirdi.

"Acılı ailelerin durumu kötü. Evlatları, kardeşleri ve eşleriyle ilgili iyi haberler almak onların en doğal hakkıdır" diyen Kerim, "Bu aileler arasında Kürt ve Türkmenler var. Hükümete verdikleri 24 saatin dolmasının ardından intikam almayı ve eylem yapmayı düşünüyorlardı. Görüşme sırasında onlara intikam alma ya da başlatacakları olumsuz eylemlerin kendilerine yakışmayacağını ve yakınlarını kurtarmayacağını söyledik. Bizim insanımız, DAEŞ gibi olamaz. Bu tür eylemlerin, bize yakışmayacağını ifade ettik" şeklinde konuştu.

Kendilerini aşiret reisi olarak tanıtan bazı kişilerin, tutsak Peşmergeleri kurtarma vaadiyle aileleri dolandırdıklarını aktaran Vali Kerim, söz konusu kişiler hakkında inceleme başlattıklarını kaydetti.

DAEŞ, daha önce Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesinde 17 Peşmergeyi kafes içinde gösteren görüntüler yayınlamıştı. DAEŞ'in, nevruzda tutsak Peşmergeleri yakacağı söylentileri aileleri tedirgin etmişti. Bunun üzerine aileler, yakınlarının kurtarılması için hükümete ve yerel yetkililere 24 saat süre vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title